Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2011 L'aparcament de Saavedra estrena un nou túnel artístic

L'aparcament de Saavedra estrena un nou túnel artístic

L'aparcament de Saavedra estrena un nou túnel artístic

L’artista cubà Ramce ha pintat un gran mural de prop de 140 metres que porta per títol 'Oasis'
31/10/2011

L’Aparcament de Saavedra celebra aquest any el 25è aniversari de la seva construcció i estrena nova imatge. El túnel d’entrada de l’avinguda Catalunya de 140 metres ha estat repintat i convertit en un paisatge verd ple de detalls per l’artista cubà Ramce. L’obra plàstica, titulada Oasis, segueix l’exemple d’altres ciutats que han utilitzat aquest recurs per dotar d’una nova imatge algunes de les seves infraestructures com, per exemple, el metro d'Estocolm, considerat la Galeria d'Art més gran del món. La pintura del mural ha coincidit, a més a més, amb les tasques d’impermeabilització del túnel.

La sensació en veure aquest enorme mural és com un oasi en un desert gegant. D'aquí el nom de l'obra, que s’estén al llarg de les dues parets de 71 metres de llargada i 2’2 d’alçada que constitueixen el túnel d’accés a l’aparcament Saavedra, un espai inusual per a aquest tipus d’obres i que veu d’aquesta manera millorat i renovat el seu aspecte als conductors que, diàriament, utilitzen l’aparcament. La consellera de Mobilitat i presidenta d’Aparcaments Municipals de Tarragona, Begoña Floria explica: “amb aquest projecte es pretén apropar les arts plàstiques al ciutadà, utilitzant per a això una ubicació poc comuna com l'accés de l’aparcament Saavedra. L'art no és patrimoni exclusiu de museus i galeries d'art i aquesta obra és un clar exemple del que pretén l'autor: aprofitar espais comuns i transitats de les ciutats per convertir-los en un atractiu artístic de gran valor cultural i turístic.”

El túnel es reobrirà dimecres dia 2 de novembre als vehicles i tots els dissabtes i diumenges fins el dia 10 de gener s’hi podrà accedir a peu de 10 del matí a 1 del migdia, perquè tothom qui vulgui passegi l’Oasis.

Currículum de l’artista pintor Ramce (Ramon Cecilio)

 
L'artista plàstic RAMCE va néixer a la ciutat de l'Havana (Cuba) i va realitzar estudis d'Arts Plàstiques a l'Escola de Sant Alejandro i a l'Institut Superior d'Arts (ISA) a l'Havana. Viu a Ciutat de Mèxic des del 1991, tot i que comparteix residència amb Espanya des del 2002. Ha realitzat més de 2.500 obres d'art entre pintures, dibuixos, humor gràfic i cartells.
 
Per a més informació sobre el mural i el pintor
 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta