Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2012 Dilluns es posa en marxa el pla d'ordenació de la Part Alta

Dilluns es posa en marxa el pla d'ordenació de la Part Alta

Dilluns es posa en marxa el pla d'ordenació de la Part Alta

La limitació del pas de vehicles al carrer Cavallers, l'ampliació de l'horari de càrrega i descàrrega o la reserva de places intramurs exclusives per a residents, són algunes de les noves mesures.
13/04/2012

El dilluns 16 d’abril es posen en marxa les mesures de millora de l’ordenació del centre històric de la ciutat. El pla d’ordenació s’ha elaborat per tal que garanteixi la mobilitat dels residents, no perjudiqui les activitats econòmiques assegurant l’accés de proveïdors i clients, preservi el patrimoni i l’entorn, millori la qualitat de vida i recuperi l’espai públic.

La tinent d’alcalde de mobilitat i regidora de la zona, Begoña Floria, ha explicat que “les mesures acordades són fruit d’un període de 6 mesos d’avaluació i diàleg amb tots els sectors i àmbits que conviuen a la Part Alta, l’objectiu és que l’ordenació del centre històric quedi resolta i asseguri la convivència el màxim possible, per això estem fent una exhaustiva campanya d’informació i conscienciació, per arribar al màxim de ciutadania possible”. En el darrer mes s’han fet 14 reunions amb tots els sectors que conviuen a la Parta Alta i s’iniciarà una segona fase de trobades informatives.

El servei de Mobilitat ha senyalitzat les noves mesures de trànsit instal·lant 53 senyals de codi de circulació i al llarg de la setmana es finalitzaran les actuacions amb la col·locació de senyals i panells informatius. Durant 15 dies es realitzarà una tasca informativa a peu de carrer per explicar els canvis i millores que es posen en marxa.

Així doncs, les principals mesures són:

  • Limitació del pas de vehicles al carrer Cavallers, serà d’ús exclusiu per a residents, prohibint el gir a l’esquerra des de la Baixada del Roser.
  • Es manté un recorregut obert per a no residents, però de manera que sigui dissuasiu fent un bucle en el recorregut per l'entrada pel portal de Sant Antoni
  • Afavorir el moviment de residents cap al carrer Granada i sortida al passeig de Sant Antoni invertint el sentit de circulació del carrer Descalços.
  • Facilita el pas del trenet turístic, amb parada al pla de la Seu i no passarà per carrer Major.
  • Ampliació de l’horari de càrrega i descàrrega en una hora més.
  • Reserva de places intramurs exclusives per a residents: 23 als carrers Claustre, Pare Iglesias i baixada Peixateria i 39 places en el perímetre obert.

Adjuntem el Pla d’ordenació del Centre Històric i Patrimonial de Tarragona

Segells de reconeixement d’administració oberta