Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2012 L'Ajuntament finalitza la primera fase informativa de les zones regulades

L'Ajuntament finalitza la primera fase informativa de les zones regulades

L'Ajuntament finalitza la primera fase informativa de les zones regulades

Les zones començaran a funcionar de manera regulada: el dia 1 d'agost a l'àmbit dels Músics i Via Augusta, i el dia 15 a la zona dels carrers de la zona de Maria Cristina i Florenci Vives.
30/07/2012

L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament dóna per finalitzada la campanya informativa sobre la zona verda d'aparcament per a residents al sector 2. Per tant, les zones començaran a funcionar de manera regulada, en les dates següents: el dia 1 d’agost a l’àmbit dels Músics i Via Augusta i el dia 15 a la zona de Maria Cristina - Florenci Vives.

Durant la campanya d’informació, la regidoria de mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona ha informat a més de 200 persones i ha desenvolupat 11 reunions informatives sobre la zona verda d’aparcament per a residents del sector 2, una de les mesures contemplades en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST).

Des del passat dia 6 de juliol, l'equip tècnic de mobilitat juntament amb la regidora de l'àrea, Begoña Floria, ha realitzat un seguit de reunions informatives amb diversos col·lectius de la ciutat, a més de quatre reunions obertes a la població del sector 2 on s'aplica la regulació de l'estacionament per a residents. Les reunions es van mantenir amb les tres Federacions d'Associacions de Veïns de Tarragona, les Associacions de Comerciants i Restauradors de la ciutat, amb l'assistència de més de 60 persones. Les reunions obertes a la ciutadania es van dur a terme els dies 7, 11, 18 i 25 de juliol, amb la presència de 131 persones.

L'àrea de Mobilitat té previstes tres reunions més amb veïns que l'han sol·licitada i està previst efectuar noves reunions al setembre, abans de l'entrada en funcionament de la regulació dels altres sectors de cara a la tardor.

Cal recordar, que la primera de les zones verdes d'aparcament per a residents que ha entrat en vigor és el sector 2, que comprén els vials delimitats pels carrers Antoni Rovira i Virgili, Fra Antoni Cardona i Grau, Arcades, l’autovia A-7, Avinguda de Wolfgang Amadeus Mozart, Carrer de Giuseppe Verdi, Camí de la Cuixa, Via Augusta, Via de William Bryant i Rambla Nova.

La regulació de l'aparcament en superfície "zona verda" és una acció contemplada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Tarragona, realitzat en compliment de la llei catalana 9/2003 que obliga a aplicar-lo en els municipis de més de 50.000 habitants. El seu objectiu és facilitar l'estacionament als residents de les zones urbanes amb dèficits de places i esdevenir una eina fonamental de la gestió del trànsit al centre de la ciutat per reduir el col·lapse i mitigar els costos mediambientals, de seguretat i de benestar.

Tota la informació per a l'obtenció de la targeta i abonaments per a residents es pot trobar a la pàgina www.aparcamentstgn.cat o bé trucant al telèfon 977 239 151. Fins aquest moment, s'han tramitat 786 sol·licituds, de les quals 100 són de la zona dels Músics, també cal afegir-hi les 500 targetes de resident ja existents de la Part Alta. També cal assenyalar, que s’han modificat els dies regulats, que seran de dilluns a divendres, fet que modifica els preus dels abonaments.

Segells de reconeixement d’administració oberta