Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 Aquest divendres s'obre el trànsit a la Baixada del Roser

Aquest divendres s'obre el trànsit a la Baixada del Roser

Aquest divendres s'obre el trànsit a la Baixada del Roser

Després del despreniment de tres fragments de pedra de la muralla s'ha apuntalat la part que presentava més perill d’esfondrament pel seu deteriorament i s'han construït els fonaments de dos pòrtics de ferro per tal d’aguantar la muralla al seu interior.
28/08/2013

 

Aquest divendres 30 d’agost es procedirà a l’obertura de la baixada del Roser, amb una limitació d’amplada a vehicles de 2’60 metres i una alçada de 3 metres. Aquesta limitació estarà informada en l’accés del portal de Sant Antoni, així com a la mateixa baixada del Roser i es faran les senyalitzacions oportunes de circulació, tal i com es trobava abans del tancament.

Els antecedents ens situen el passat 3 de maig d’enguany, quan es van desprendre tres fragments de pedra de la Muralla al tram que dóna entre la plaça de Sant Joan i la Baixada del Roser. A partir d’aleshores el carrer es va tancar al trànsit i es van engegar els treballs arqueològics necessaris per al manteniment de l’estructura.

En primer lloc es van dur a terme l’apuntalament de la part que presentava més perill d’esfondrament pel seu deteriorament i seguidament es van construir els fonaments de dos pòrtics de ferro per tal d’aguantar la muralla al seu interior; que són els que han donat seguretat tan a la muralla com a la possibilitat de restablir el trànsit a la Baixada del Roser, i restablir els itineraris existents abans dels treballs d'apuntalament, tant pel carrer de la Mercè / Patriarca / Les Coques com pel carrer Puig d'en Sitges / Escorxador / Arc de Sant Llorenç.

Finalment destacar que els treballs s’han resolt al més aviat possible, tot i la dificultat tècnica de les obres, per tal de perjudicar en la menor mesura la circulació de vehicles i vianants en aquesta zona de la Part Alta.

Segells de reconeixement d’administració oberta