Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 Comença la campanya "Posa't al teu lloc" per evitar l'estacionament indegut

Comença la campanya "Posa't al teu lloc" per evitar l'estacionament indegut

Comença la campanya "Posa't al teu lloc" per evitar l'estacionament indegut

El seu objectiu és canviar els hàbits incívics en l’estacionament de vehicles i millorar la convivència. Durant el mes de maig, uns fulletons informatius amb aparença de multa, informaran els vehicles mal estacionats i que dificulten la mobilitat.
Comença la campanya "Posa't al teu lloc" per evitar l'estacionament indegut Fulletó informatiu amb aparença de multa
16/05/2013

 

La campanya "Posa't al teu lloc" es desenvoluparà durant el mes de maig. Els vigilants de les zones blaves i els inspectors de l’Empresa Municipal de Transport disposaran d’uns fulletons informatius amb aparença de multa que col·locaran en aquells vehicles estacionats en llocs indeguts que dificulten la mobilitat. En el revers d’aquests fulletó es recorda als conductors les regles de convivència i el codi de circulació.

A partir de l’1 de juny, els vigilants de les zones blaves i els inspectors de l’EMT podran multar aquests comportaments que, a més d’incívics, infringeixen el codi de circulació.

La campanya informativa “Posa’t al teu lloc” engegada per l’àrea de Mobilitat serà de 15 dies, però les entitats i associacions poden afegir-se a la campanya sol·licitant fulletons informatius i col·locant-los als vehicles infractors. D’aquesta manera, la col·laboració ciutadana permetrà allargar la campanya informativa i continuar amb la tasca de conscienciació i educació i que arribar a la sanció sigui el darrer recurs.

“Posa’t al teu lloc” s’emmarca en els objectius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que parteix del diagnòstic que la congestió del trànsit al centre de la ciutat és provocat per la falta d’aparcament i és el causant de conflictes de trànsit, accidents, contaminació i lentitud en la xarxa de transport públic. El pla contempla set línies d’actuació (vianants, bicicleta, mercaderies, transport públic, aparcament, vehicle privat i seguretat viària) i planifica 80 actuacions que es van desenvolupant gradualment. Una d’aquestes és la tasca encetada per aquesta campanya i és la de modificar els hàbits incívics dels conductors i acabar amb les dobles fileres, els estacionaments en passos de vianants, damunt de voreres i parades de bus que generen dificultats a vianants, usuaris del transport públic, persones amb mobilitat reduïda, cotxets de bebès i a la mobilitat en general de la resta de vehicles.

“El 97 % de les incidències en el transport públic són degudes a la congestió viària i a cotxes mal aparcats. El col·lapse sovint és degut a l’incivisme. Amb aquesta campanya fomentem la responsabilitat al volant amb la pretensió de millorar la mobilitat per la ciutat”, ha manifestat Begoña Floría, tinenta d’alcalde de Mobilitat.

Segells de reconeixement d’administració oberta