Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 Dilluns 29 d'abril es reprenen les tasques de senyalització de la regulació de les zones d'aparcament del sector 1 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Dilluns 29 d'abril es reprenen les tasques de senyalització de la regulació de les zones d'aparcament del sector 1 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Dilluns 29 d'abril es reprenen les tasques de senyalització de la regulació de les zones d'aparcament del sector 1 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Es tracta de la segona fase d'aquest sector, que comprèn l’av. Marqués de Montoliu, els carrers Joana Jugan i Sant Antoni Maria Claret entre les avingudes Catalunya i Marqués de Montoliu, l’avinguda d'Andorra i el tram d’av. Catalunya entre Sant Antoni Maria Claret i av. d'Andorra.
25/04/2013

 

En aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les trobades informatives amb els veïns de la zona i s’han realitzat les tasques prèvies a la senyalització de l’estacionament. En aquesta nova fase també s’iniciarà la instal·lació dels nous parquímetres.

La regulació de l'aparcament en superfície, amb especial atenció als residents, és una acció contemplada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Tarragona, realitzat en compliment de la llei catalana 9/2003 que obliga a aplicar-ho en els municipis de més de 50.000 habitants. El seu objectiu és facilitar l'estacionament als residents de les zones urbanes amb dèficits de places i esdevenir una eina fonamental de la gestió del trànsit al centre de la ciutat per reduir el col·lapse i mitigar els costos mediambientals, de seguretat i de benestar.

La tinent d’alcalde de Mobilitat, Begoña Floria, ha destacat que “amb la implantació del PMUS aconseguirem una ciutat amb una millor qualitat de vida i més segura, reduirem la contaminació atmosfèrica i acústica, comptarem amb una millor convivència entre l’espai per al vianant, l’ús de la bicicleta, el transport públic i la mobilitat del vehicle privat”.


El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible parteix del diagnòstic que la congestió del trànsit al centre de la ciutat és provocat per la falta d’aparcament i és el causant de conflictes de trànsit, accidents, contaminació i lentitud en la xarxa de transport públic. El pla contempla set línies d’actuació (vianants, bicicleta, mercaderies, transport públic, aparcament, vehicle privat i seguretat viària) i planifica 80 actuacions que es van desenvolupant gradualment. La primera de les actuacions, primordial per abordar la resta, ha estat la regulació de l’aparcament al centre. Cal apuntar que a l’àrea prevista de regular hi ha 5.719 places d’aparcament i 47.389 vehicles censats, són 9 cotxes per plaça a més dels que es desplacen diàriament a la ciutat.

Targeta i abonaments per a residents

Cal recordar que la regulació de l’aparcament al centre de la ciutat per a residents, es complementa amb la regulació d’aparcaments de llarga durada senyalitzat amb color taronja.

Ambdues regulacions funcionen de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 20 hores.

Tota la informació per a l'obtenció de la targeta i abonaments per a residents es pot trobar a la pàgina www.aparcamentstgn.cat o bé trucant al telèfon 977 239 151.

Segells de reconeixement d’administració oberta