Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 El semàfor de la plaça Imperial Tàrraco uneix la Rambla del mar al riu

El semàfor de la plaça Imperial Tàrraco uneix la Rambla del mar al riu

El semàfor de la plaça Imperial Tàrraco uneix la Rambla del mar al riu

El nou pas de vianants, una reivindicació històrica veïnal, agilitza l'accés a la Rambla en línia recta i sense necessitat de fer el tomb per les voreres laterals.
El semàfor de la plaça Imperial Tàrraco uneix la Rambla del mar al riu Posada en funcionament del nou semàfor i pas de vianants de la plaça Imperial Tarraco.
18/12/2013

 

La instal·lació i posada en funcionament d’un nou semàfor i pas de vianants entre la rotonda de la plaça Imperial i l’avinguda President Companys uneix a partir d’avui la Rambla d’un extrem a l’altre: del mar, amb el Balcó del Mediterrani i fins al riu, amb el Parc Francolí. Aquest matí l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i la tinent d’alcalde de Mobilitat, Begoña Floria, acompanyats per altres regidors i pels veïns de la zona, han fet el gest simbòlic de creuar la plaça Imperial Tàrraco pel nou semàfor, complint així amb una reivindicació històrica veïnal i ciutadana, que agilitza el pas dels vianants per aquesta plaça tan transitada, en línia recta i sense necessitar de fer el tomb per les voreres laterals.

Amb aquesta actuació es completa la reordenació d’aquest espai públic i el seu ús i s’augmenta la seguretat del pas de vianants i ciclistes, i al mateix temps s’endreça la circulació de vehicles que van cap a diferents direccions. La instal·lació d’aquest pas de vianants amb regulació semafòrica, s’inclou dins dels sis principis directors de la planificació de la mobilitat contemplats en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST), és a dir: integració social, seguretat, qualitat de vida, sostenibilitat, salut i competitivitat.

La plaça Imperial Tàrraco i les principals artèries que sorgeixen d’ella (avingudes President Companys i Macià, Pere Martell, Prat de la Riba, Estanislau Figueres, Marquès de Montoliu, avinguda Roma) són un dels principals eixos del nucli urbà més continu de Tarragona, per la que circulen uns 40.000 vehicles diaris. Segons la diagnosi del PMUST, l’entorn de la Plaça Imperial Tàrraco és altament utilitzat per a gairebé tots els tipus de desplaçaments, ja que és un dels principals nusos de Tarragona degut a la concentració d’oficines, equipaments, centres comercials, la pròpia estació central d’autobusos, etc. Durant la major part del dia hi ha nombrosos desplaçaments de vianants, especialment a les hores punta.

Un dels criteris aplicats en aquesta reordenació d’espai públic és el de la seguretat. La reducció de l’accidentalitat ha esdevingut una línia d’acció prioritària, tal com es fa palès en el Pla de seguretat viària de Catalunya i en el Llibre blanc del transport de la Unió Europea, on es marca l’objectiu d’aconseguir una reducció del 50% del nombre de víctimes d’accidents de trànsit.

 

Projecte

  • Projecte adjudicat a empresa ETRA-BONAL que ha estat coordinat amb la Brigada Municipal, sota l’encàrrec és de l’Àrea de Mobilitat.
  • L’inici dels treballs va ser el passat 25 de novembre i ha tingut una durada de 15 dies
  • El projecte es tracta de la modificació de les instal·lacions semafòriques de la plaça imperial, per permetre l’accés a la zona ajardinada – centre rotonda, des de l’avinguda President Companys i alhora donar continuitat longitudinal a la Rambla nova amb l’avinguda.
  • Actuació: instal·lació de semàfors, pavimentació o modificació voreres existents i senyalització horitzontal
  • Treballs inclosos: instal·lació elèctrica corresponent, pintura, rebaixar la vorera per normativa d’accessibilitat, etc...

 

Fases

  1. Nou pas de vianants accés plaça imperial des de president Companys
  2. Construcció d’un accés de vianants dins l’àrea ajardinada
  3. Modificació del pas existent de l’accés a plaça imperial des de rambla nova
  4. Senyalització horitzontal del nou pas regulat i repintat de l’existent

 

Pressupost: 42.300 €

Segells de reconeixement d’administració oberta