Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 La Comissió Europea distingeix Tarragona dins la campanya "Do the right mix"

La Comissió Europea distingeix Tarragona dins la campanya "Do the right mix"

La Comissió Europea distingeix Tarragona dins la campanya "Do the right mix"

La CE ha considerat que la campanya informativa del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona augmenta la consciència i la participació ciutadana per contribuir a un canvi de comportament positiu.
03/09/2013

 

La Comissió Europea destaca Tarragona per la campanya d’informació realitzada per fomentar la combinació amb diferents mitjans de transport dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. L’ens europeu ha inclòs Tarragona en el mapa de ciutats que promouen la mobilitat urbana sostenible per la seva campanya “Park the car and take the bus without doubts (Sense dubtes, deixa el cotxe i agafa l’autobús)”.

La CE ha considerat que la campanya informativa del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST), per fomentar la intermodalitat de transport públic/vehicle privat, acompleix els objectius comunitaris d’augmentar la consciència i la participació ciutadana, mitjançant iniciatives dirigides cap a la mobilitat sostenible per contribuir a un canvi de comportament positiu.

Tarragona ha estat escollida, juntament amb ciutats dels 27 estats membres de la Unió Europea, a més de Noruega, Islàndia, Liechtenstein i Croàcia. La distinció permet donar a conèixer les accions que està fent la ciutat i utilitzar el logotip de la Unió Europea “Do the right mix” (Fes la combinació correcta). Una de les condicions per optar a la distinció era no haver completat el desenvolupament i implementació d’un pla de mobilitat urbana sostenible que, en el cas de Tarragona, conclou l’any 2017. En concret, Tarragona va presentar el seu pla de creació d’aparcaments dissuasius en el perímetre de la ciutat, junt amb l’edició de fulletons informatius de la seva ubicació i la combinació amb les línies d’autobús urbà i la campanya informativa amb reunions directes amb la població per explicar el pla de mobilitat i resoldre els dubtes.

Amb aquesta distinció, la Comissió Europea ha premiat els objectius previstos en la campanya d’informació per donar a conèixer a la població de manera directa totes les accions contemplades al PMUST i fer-ho amb criteris de conscienciació, informació i educació. Des d’aquests moments, i fins l’any 2017, Tarragona forma part oficial de la campanya “Do the Right Mix” i ha guanyat el dret a utilitzar el distintiu de la Comissió Europea amb la menció “Participant a la Campanya de Mobilitat Urbana Sostenible de la Comissió Europea”.

Segells de reconeixement d’administració oberta