Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 La Setmana de la Mobilitat Sostenible et proposa "AIRE NET – FES EL PAS!"

La Setmana de la Mobilitat Sostenible et proposa "AIRE NET – FES EL PAS!"

La Setmana de la Mobilitat Sostenible et proposa "AIRE NET – FES EL PAS!"

Els dies 26, 27 i 28 la Rambla Nova oferirà activitats i exposicions amb vehicles elèctrics i bicicletes.
18/09/2013

 

Del 23 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura sota el lema ‘Aire net – Fes el pas!’. L’Ajuntament de Tarragona, en col·laboració amb l’ATM de la Generalitat, organitzen una setmana d’activitats per a la promoció de noves formes de mobilitat i, així, alleugerir el domini absolut del cotxe particular en favor d’un transport més sostenible. La Setmana de la Mobilitat té com a principals objectius: impulsar l’ús de mitjans de transport sostenibles, potenciar el retrobament de la ciutadania amb la seva ciutat, reflexionar i sensibilitzar sobre els impactes ambientals del transport.

Les activitats que se celebraran a Tarragona són:

23 de setembre. Jornada de bus urbà gratuït, coincidint amb el dia de Santa Tecla, patrona de la ciutat, s’oferirà la possibilitat de viatjar gratis als autobusos urbans de l’EMT de Tarragona.

25, 26 i 27 de setembre (de 10 a 14 h i de 16 a 19 h). Passeig central de la Rambla Nova, entre la plaça Imperial Tarraco i els carrers de Pare Palau i de l’Enginyer Cabestany:

- Parc infantil de trànsit del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya
- Exposició i proves de vehicles elèctrics (bicicletes, motos i cotxes)
- Exposició i proves de bicicletes convencionals
- Simuladors de conducció segura Honda

• 30 de setembre. Cursa de transports interurbana, que organitza l’ATM juntament amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP). No es tracta d’una competició, sinó d’una comparativa cívica dels costos, els impactes ambientals i els temps de viatge del transport públic col·lectiu i del cotxe. La cursa comptarà amb diversos recorreguts comparatius, unint els municipis de Cambrils, Reus, Salou, Valls i Altafulla, i el barri de Sant Pere i Sant Pau, amb el centre de la ciutat de Tarragona.

Segells de reconeixement d’administració oberta