Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 L'Ajuntament de Tarragona redueix el preu dels aparcaments dissuasius a un euro

L'Ajuntament de Tarragona redueix el preu dels aparcaments dissuasius a un euro

L'Ajuntament de Tarragona redueix el preu dels aparcaments dissuasius a un euro

La mesura afecta a 950 places taronges ubicades al perímetre de la ciutat i serà efectiva el proper mes d'agost.
 L'Ajuntament de Tarragona redueix el preu dels aparcaments dissuasius a un euro Fotografia de Mauri Fernández. A la imatge es veu la tinent d’alcalde Begoña Floria explicant la proposta al president de la Federació d’Associacions de Veïns Segle XXI
23/07/2013

 

La tarifa per deixar el cotxe en qualsevol de les zones taronges del municipi serà d’1 euro al dia, en lloc dels 2,40 € actuals a partir del proper mes d’agost. La mesura respon a la petició feta mesos enrere per la Federació d’Associacions de Veïns Segle XXI i, posteriorment, per altres col·lectius socials i de treballadors i té per objectiu facilitar les opcions d’aparcament dissuassiu en la primera corona, la més propera al centre, per tal de descongestionar les àrees més conflictives.

L’Ajuntament de Tarragona ha estat treballant durant aquest mesos per modificar les ordenances fiscals i poder aplicar un preu igualitari a tots els aparcaments dissuasius, o zones taronja de la ciutat. La reducció de la tarifa afecta a un total de 950 places repartides en les 5 zones taronges ubicades al voltant del centre de la ciutat. Cal recordar que aquests aparcaments tenen com a objectiu disminuir l’afluència de trànsit amb vehicles privats al centre de la ciutat, recollit en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona.

La tinent d’alcalde Begoña Floria s’ha reunit aquest matí amb el president de la Federació d’Associacions de Veïns Segle XXI, Pedro Sánchez, per tal d’informar-lo de la concreció d’aquesta mesura. En aquest sentit, Sánchez, ha manifestat la seva satisfacció per la mesura, “que dóna resposta a la reivindicació de no penalitzar tant les butxaques dels ciutadans, sense perdre de vista els objectius de la mobilitat sostenible”.

Per la seva banda, la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona ha destacat que els departaments de la casa feia dies que estaven treballant la modificació de les ordenances per reduir les tarifes i donar resposta a les peticions socials i dels col·lectius de treballadors. “Ha estat un procés lent, però finalment es podrà aplicar la nova tarifa en agost”, ha dit.

Floria ha assenyalat que aquest preu, que ja s’aplicava en l’aparcament dissuasiu de Tabacalera, incrementarà l’ús de la zona taronja, acomplint els objectius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat”.

Segells de reconeixement d’administració oberta