Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 L'Ajuntament incrementa les places d'estacionament dissuasiu gratuït i les de tarifa refuïda per a treballadors

L'Ajuntament incrementa les places d'estacionament dissuasiu gratuït i les de tarifa refuïda per a treballadors

L'Ajuntament incrementa les places d'estacionament dissuasiu gratuït i les de tarifa refuïda per a treballadors

Es crearan 397 places taronges al barri dels Músics, i les 143 places de l'avinguda Països Catalans seran d'aparcament gratuït senyalitzat.
L'Ajuntament incrementa les places d'estacionament dissuasiu gratuït i les de tarifa refuïda per a treballadors Foto: A.P.
04/01/2013

 

L'Ajuntament de Tarragona afegeix 143 places a les 1.529 blanques o gratuïtes ja existents, i augmenta 415 places en aparcaments dissuasius de llarga durada a preu reduït (zona taronja) en el perímetre de la primera corona urbana. Les noves regulacions començaran a aplicar-se a partir d'aquest mes de gener.


Ambdós increments han estat possibles gràcies a una revisió de les funcionalitats de les diferents regulacions en algunes zones. Ha estat el cas de l'aparcament ubicat a l'avinguda Països Catalans, que canvia a gratuït per augmentar el seu ús i dissuadir de l'entrada de vehicles al centre de la ciutat i que, ara per ara, no acompleix aquest objectiu amb la regulació de zona taronja.

Respecte a l'augment de places taronges, l'Ajuntament ha tingut en compte les demandes que li han fet arribar diferents col·lectius de treballadors, així com les de veïns i veïnes de la zona dels Músics, que defensaven que els treballadors de la zona havien de poder aparcar sense haver de sortir de la feina cada dues hores a posar un nou tiquet. L’àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, així com l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) l'organisme autonòmic encarregat del seguiment del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST), han valorat com a possible aquesta conversió, tenint en compte que la modificació permet mantenir els objectius mediambientals fixats i recollits en el pla. La tarifa en aquest àmbit passa de ser de 2,90 euros un màxim de dues hores a 2,30 euros tot el dia.


Es treballs de pintura s’iniciaran la setmana vinent, es crearan 397 places taronges a la zona dels Músics (a excepció del tram del carrer Bach més proper a la Part Alta) i 18 al passeig Torroja, en el tram que va des del Col·legi Sant Pau a l’Avinguda Maria Cristina. Amb aquest canvi, l’àmbit afectat passarà de zona verda a zona taronja, tot i que seguirà sent àrea de residents a 0,40 euros el dia per tots els veïns i veïnes de la zona 2, que seguiran mantenint aquesta condició igual que ara. També es modificaran les 143 places a l’avinguda Països Catalans que passaran de zona regulada taronja a dissuasiu gratuït senyalitzat.


Cal destacar que el desplegament per fases de les zones regulades que s'està duent a terme permet l'atenció a les problemàtiques concretes de cada zona, detectades un cop s'han posat en marxa, i la recerca de solucions consensuades. El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona és una eina de gestió per desenvolupar accions cap a la sostenibilitat en el marc de les directrius europees i acomplint la llei catalana 9/2003 de mobilitat per a ciutats amb més de 50.000 habitants. Els objectius principals són reduir la contaminació, reduir el trànsit motoritzat i el consum energètic derivat, guanyar espai públic per vianants, garantir un transport públic eficient, protegir la salut i fomentar estils de vida saludables.

Distribució de places

 

Aparcament senyalitzats gratuïts

 • Cementiri: 170 places
 • Bonavista: 900 places
 • Francolí: 140 places
 • Miracle: 158 places
 • Arrabassada: 161 places
 • Països Catalans (Sant Pere i Sant Pau): 143

 

Llarga estada a preus reduïts (zona taronja)

 • Joan Fuster: 135 places
 • Davant Col·legi Sant Pau: 35 places
 • Joan XXIII: 92 places
 • Tabacalera: 222 places
 • Passeig Torroja (entre Col·legi Sant Pau i av. Maria Cristina): 18 places
 • Zona dels Músics (excepte tram superior de Bach): 397 places

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta