Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 Nota informativa en referència al tancament de l'accés a la plataforma del Miracle

Nota informativa en referència al tancament de l'accés a la plataforma del Miracle

Nota informativa en referència al tancament de l'accés a la plataforma del Miracle

La Guàrdia Urbana, amb la col·laboració i coordinació de la Policia Portuària, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra, ha establert un operatiu de seguretat i regulació del trànsit amb motiu del concurs de Focs Artificials.
03/07/2013

 

L’Ajuntament ha procedit al tancament dels accessos a la zona superior de la plataforma del passeig de la platja del Miracle a requeriment del departament de Costes de la Subdelegació del govern. El tancament es realitza per motius de seguretat com a mesura preventiva per evitar possibles lesions de les persones que hi accedeixin. La portaveu del Govern, Begoña Floria, ha explicat que “en els propers dies es constituirà una comissió tècnica mixta de les dues administracions per tal de donar una solució definitiva a l’estat de la plataforma”.

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè tingui una actitud responsable i respecti la prohibició d’accedir a la plataforma.

Dispositiu de regulació del trànsit de la Guàrdia Urbana

 

La Guàrdia Urbana, amb la col·laboració i coordinació de la Policia Portuària, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra ha establert un operatiu de seguretat i trànsit amb dos àmbits d’actuació:

  • Mesures excepcionals d'ordenació i regulació de la circulació, amb la finalitat d'augmentar la capacitat de la via i millorar la mobilitat dels milers d'espectadors que es concentren a l'entorn, mitjançant l'adopció de les mesures següents:

- Establiment de sentits únics de circulació en determinades vies.
- Restricció de la circulació en alguns carrers.
- Tancament al trànsit de vehicles determinades vies que seran ocupades per vianants/espectadors.
- Establiment de carrils d'emergència i accés a l'Hospital de Santa Tecla.
- Establiment de vies d'evacuació de la zona de seguretat.

  • Mesures de seguretat, d'acord amb el R.D. 320/1998, pel que s'aprova el Reglament d'explosius, amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones i els bens, mitjançant l'establiment de les zones i perímetres de seguretat adequats i el consegüent control del mateix.

 

L'operatiu es posa en marxa a partir de les 19 / 20 hores, fins l'acabament de l'acte i l'evacuació de les zones afectades.

Una d'aquestes zones inclou la Via Augusta i l'entorn del Passeig de Rafael Casanova, raó per la qual, és prioritari el control i l'actuació en aquest entorn. A aquest efecte, l'operatiu defineix dos punts importants que s'han de mantenir, inexcusablement, des de l'inici de l'operatiu:

- Cruïlla de Via Augusta amb Rafal Casanova (Hotel Astari) amb funcions de regulació del trànsit.
- Cruïlla de Via Augusta amb Mestre Benaiges, amb funcions de regulació i control de l'accés a la platja del Miracle.

Igualment, en el moment de la sortida al finalitzar els focs, tots els agents constitueixen un cordó que regula el trànsit en les interseccions més importants per tal de donar fluïdesa a la circulació des de la via Augusta fins la Plaça Imperial Tarraco, raó per la qual s'ha disposat la presència d'agents fins la Plaça per donar prioritat al trànsit procedent de l'eix via Augusta-Rambla Vella-Estanislau Figueres.


Sector 1: Via Augusta

  • Prèvia: Regulació del trànsit a l'eix de la Via Augusta i els accessos a la Platja del Miracle, tancant l'accés de vehicles quan la zona d'estacionament estigui plena. Prohibició d'estacionament a la Via Augusta, sentit Barcelona, entre la cruïlla 1 i Mestre Benaigues.
  • Sortida: Establiment de sentit únic de circulació a la Via Augusta, cap a Rambla Vella, permetent la sortida des de Mestre Benaigues i des del Pont d'Armes direcció Barcelona. Igualment, pel Passeig Rafael Casanova, direcció Arrabassada. Es conificarà un carril d'entrada i un de sortida entre les cruïlles de l'Astari i Mestre Benaigues, a l'objecte de permetre la sortida per aquesta última en direcció Barcelona.

 

Sector 2: Platja del Miracle

  • Prèvia: Regulació i ordenació de l'estacionament de vehicles, en tres fileres sentit Barcelona, mantenint un carril central de circulació.
  • Sortida: Canalització del trànsit per al seu desallotjament en doble filera pel carrer Mestre Benaiges cap a la Via Augusta i pel Ziga Zaga cap al Pont d'Armes.

 

Sector 3: Port Esportiu

  • Prèvia: Regulació i control d'entrada de vehicles al passeig marítim, a l'estacionament de l'Autoritat Portuària i a l'Escollera, procedint al tancament dels accessos una vegada estigui plena tota la zona.
  • Sortida: Regulació del trànsit del Passeig Marítim en sentit únic Barcelona, i de l'Escollera i l'estacionament de l'Autoritat Portuària en direcció cap al Serrallo pel Moll de Costa.

 

Sector 4: Rambla Vella

  • Prèvia: Regulació del trànsit de vehicles i vianants.Tancament del vial W.J. Bryant.
  • Sortida: Establiment de sentit únic, amb dos carrils, direcció Plaça Imperial Tarraco. Mantenir un carril d'emergències d'accés a l'hospital Santa Tecla, des del carrer Pau Casals fins l'hotel Imperial Tarraco (conificat).

 

Zona de seguretat
La distància mínima de seguretat durant l'espectacle és de 300 m. Els artefactes amb calibres a partir de 250 mm se situen a la part més allunyada del públic orientats cap a l'espai aeri i cap al mar.

Inspecció de la zona de seguretat
Just al finalitzar els focs, es farà una primera inspecció de la zona de llançament per part d'un pirotècnic. Inspecció d'un perímetre de 300 m per part d'un pirotècnic i una patrulla de la Guàrdia Urbana. S'aixecarà acta de comprovació. Durant tota la nit, queda abalisada la zona de seguretat del muntatge, sense cap artifici pirotècnic. A les 08:00 h del matí següent, es realitzarà inspecció diürna del perímetre de 300 m per part d'una patrulla de la Guàrdia Urbana, aixecant acta de comprovació.

Altres serveis
Bombers a la zona del Fortí de la Reina
Ambulàncies de la Creu Roja a la platja del Miracle i en la zona del Fortí

 

Segells de reconeixement d’administració oberta