Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013 Talls de trànsit a l'avinguda d'Andorra a partir de dilluns pel desplegament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Talls de trànsit a l'avinguda d'Andorra a partir de dilluns pel desplegament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Talls de trànsit a l'avinguda d'Andorra a partir de dilluns pel desplegament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Els treballs de pintura i regulació de l’Avinguda Andorra s’iniciaran dilluns d’acord amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Durant tres dies es realitzaran talls intermitents de circulació en aquesta via per tal d’evitar el màxim possible problemes de trànsit i garantir la seguretat dels treballadors.
31/05/2013


En aquests tres dies, es pintarà una illa central de divisió entre els dos sentits de circulació, es repintaran les zones d’aparcament en sentit sortida de la ciutat i es pintaran 40 noves zones d’estacionament en sentit entrada. D’aquesta manera, quedarà anul·lat un carril de circulació d’entrada.

La decisió respon a una demanda històrica de l’associació de veïns de la zona i també per pacificar el trànsit en un vial que cada cop és més urbà i té un institut d’ensenyament secundari, amb una alta mobilitat d’alumnes que acostumen a moure’s a peu per l’àrea, just al costat. Tenint en compte aquestes demandes s’ha treballat la solució a nivell tècnic i s’han fet els estudis d’aforament de la via corresponents. Un cop realitzats, s’ha avaluat que la incidència en el trànsit pel fet de deixar un únic vial d’entrada és mínima, atès que el carril dret d’entrada a la ciutat queda anul·lat la major part del dia per l’estacionament indegut.


L’avinguda Andorra és una via urbana d’entrada i sortida de la ciutat que compta amb una gran intensitat de trànsit, un dia feiner entren a la ciutat 5.197 vehicles i en surten 8.458. És una via que connecta el centre de la ciutat amb la zona educacional i barris Nord, a més de concentrar un nombre important de línies urbanes i interurbanes de bus. L’actuació que es duu a terme té com a objectiu pacificar la via i integrar-la en la trama urbana. Cal recordar que en els darrers anys s’han guanyat alternatives d’accés al nucli urbà per altres vies properes, com el carrer Doctor Mallafré o la circumval·lació de la N-340, que també tenen capacitat d’absorbir trànsit i ajuden a una millor distribució dels fluxes d’entrada i sortida.

Les accions formen part de la regulació de les zones d’aparcament del sector 1 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, des de l’avinguda Marqués de Montoliu fins a l’avinguda Andorra. En aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les trobades informatives amb els veïns de la zona i s’han realitzat les tasques de senyalització dels carrers de l’entorn. En aquesta fase també s’ha iniciat la instal·lació dels nous parquímetres. L’objectiu és facilitar l'estacionament als residents de les zones urbanes amb dèficits de places i esdevenir una eina fonamental de la gestió del trànsit al centre de la ciutat per reduir el col·lapse i mitigar els costos mediambientals, de seguretat i de benestar.

Segells de reconeixement d’administració oberta