Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2015 Nota informativa de l'EMT

Nota informativa de l'EMT

Nota informativa de l'EMT

L'actual gerent, Mario Cortés, reuncia al càrrec per raons personals.
Nota informativa de l'EMT Mario Cortés recollint el premi de l’Associació Foro de Nuevas Tecnologías en el Transporte ITS per al projecte T-Avança.
30/10/2015

La presidenta de l’Empresa Municipal de Transports Públic de Tarragona, Begoña Floria, ha donat compte avui al Consell d’Administració de la petició de reubicació manifestada per l’actual gerent, Mario Cortés, per tal de tornar al càrrec de cap de servei. És una petició que ja va ser participada el juny passat, tot i que formalment es va materialitzar la setmana passada. Avui s’ha comunicat al Consell d’Administració i en els propers dies s’obrirà un procés selectiu per designar un nou gerent.

Floria ha explicat que les raons exposades per Mario Cortés “són de caire personal, per poder complir amb les obligacions polítiques que va adquirir a les últimes eleccions municipals”. La presidenta ha aprofitat el consell per posar en valor la tasca realitzada per Mario Cortés durant aquests vuit anys, on els reptes han estat majúsculs i els obstacles moltes vegades també. “Amb Mario Cortés al capdavant de la gerència, s’han assolit objectius gens fàcils. Entre molts altres, redreçar un passat de mala gestió, improvisació, manca de previsió i un servei deficient, unes accions totes elles que pretenien el desmantellament d’aquest servei públic”, ha assegurat Floria.

Cortés ha manifestat, per la seva banda, que “vam heretar una xarxa en precari el 2006, i l’hem transformat en una xarxa estable amb una cobertura territorial que supera el 98%. Deixo iniciat el procés per retornar l’EMT a la digna i convenient situació que una empresa amb més de 200 treballadors i treballadores, amb una flota de més 70 autobusos i que mou més de 9 milions de viatgers l’any es mereix”.

Altres elements que s’han posat en valor de la tasca de Cortés han estat l'haver dotat l’EMT de la tecnologia més puntera per oferir a l’usuari eines que li permetin un aprofitament del seu temps de viatge, com el temps d’espera en parada i optimitzar la seva despesa amb la utilització de la T-Avança, un títol de transport amb modalitat de post-pagament que ajusta el cost en funció del número de viatges realitzats al mes i a la tarifa més econòmica. “La T-Avança és pionera a tot l’Estat i l’interès que ha generat ha fet que se’ns convidi  a presentar-la en diversos fòrums, compartint escenari amb altres projectes com la T-Mobilitat que desenvolupa la Generalitat de Catalunya, o la Oyster i Travelcard del transport públic de Londres”, ha afegit la Presidenta.

Cortés ha comentat, finalment, que “és hora de nous projectes i reptes per al transport públic, que requereixen energies renovades. Un nou desafiament polític i social, amb el qual espero participar des d’altres aspectes, per transformar-lo en una part integral d’una ciutat en bon funcionament, que pugui retenir treballs, atraure inversions i sostenir una vida d’alta qualitat. Un bé públic que ha de beneficiar passatgers i no usuaris per igual”.

Finalment, Mario Cortés ha afegit: “renuncio ara amb la seguretat que vaig assumir la meva responsabilitat fa 8 anys amb honestedat i dedicació, en defensa dels interessos de la ciutadania d’aquesta ciutat” i també ha agraït “la confiança que l’equip de govern i la presidència d’aquesta empresa ha dipositat en la meva persona, gràcies a ella he pogut ser part activa per millorar el servei de transport públic”.

Segells de reconeixement d’administració oberta