Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2016 Tarragona celebra la Setmana de la Mobilitat 2016 del 16 al 22 de setembre

Tarragona celebra la Setmana de la Mobilitat 2016 del 16 al 22 de setembre

Tarragona celebra la Setmana de la Mobilitat 2016 del 16 al 22 de setembre

Tarragona se suma una any més a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb un parc d'educació viària, una exposició de vehicles ecològics i una cursa, entre altres activitats.
14/09/2016

 

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema europeu ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent’, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular.

 

Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

ACTIVITATS:

A Tarragona, durant aquesta setmana l'Ajuntament té previst dur a terme diverses activitats amb l'objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d'una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l'ús inadequat del cotxe a la ciutat:

El dies 19, 20 i 21 de setembre (de 10 a 14 h i de 16 a 19 h). A la Rambla Nova, entre el monument als Castellers i la plaça de la Imperial Tàrraco:

  • *Parc d'educació viària del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya
  • *Exposició i proves de vehicles ecològics (elèctrics i similars)
  • *Simuladors de conducció segura Honda (motos)

 

21 de setembre. Cursa de transports interurbana, que organitza el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'ATM juntament amb l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP). No es tracta d'una competició, sinó d'una comparativa cívica dels costos, els impactes ambientals i els temps de viatge del transport públic col·lectiu i altres modes de transport. La cursa unirà diversos municipis del Camp de Tarragona amb el punt establert d'arribada a la plaça de la Font .

23 de setembre. Jornada de bus urbà gratuït, coincidint amb el dia de Santa Tecla, patrona de la ciutat, s'oferirà la possibilitat de viatjar gratuïtament amb els autobusos urbans de l'EMT amb l'objectiu de promocionar el transport públic com a alternativa als usuaris del vehicle privat.

Concurs fotogràfic del 5 al 22 de setembte. D'altra banda, i en comú per a totes les ciutats participants, arriba un any més el concurs fotogràfic ‘Apunta’t al Clic Mob!’ que consisteix en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2016 a la xarxa Instagram (més detalls)

>Més informació sobre la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016<

Segells de reconeixement d’administració oberta