Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2016 Tarragona prepara la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2016

Tarragona prepara la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2016

Tarragona prepara la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2016

Tarragona comença a preparar-se per acollir un any més la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016, una commemoració europea que se celebra a Catalunya entre el 16 i el 22 de setembre.
29/08/2016

 

L'Ajuntament de Tarragona torna a adherir-se amb l'objectiu de fomentar hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016 tindrà com a punt culminant el Dia Mundial Sense Cotxes, el 22 de setembre. A més a Tarragona el dia 23 i coincidint amb la festivitat de la patrona Santa Tecla el servei de bus de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) serà gratuït, un any més.

Entre altres activitats, la ciutat tornarà a comptar amb el Parc d'educació viària del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya, Exposició i proves de vehicles ecològics (elèctrics i similars), Simuladors de conducció segura, la Cursa de transports interurbana, que organitza el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'ATM juntament amb l'Associació per a la promoció del transport públic (PTP), a més d'altres propostes en les quals s'està treballant.

Per altra banda i en el marc de les xarxes socials, es tornarà a posar en marxa el concurs fotogràfic 'Apunta't al Clic Mob!' consistent en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l'etiqueta #mobilitat2016 a la xarxa Instagram entre el 5 i el 22 de setembre de 2016. Enguany el lema europeu és 'Mobilitat intel·ligent. Economia potent.', amb què la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforçarà el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Segells de reconeixement d’administració oberta