Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2017 El Carrer de Sant Domènech es convertirà en zona de vianants

El Carrer de Sant Domènech es convertirà en zona de vianants

El Carrer de Sant Domènech es convertirà en zona de vianants

Les obres, que començaran demà 3 d’agost, també afecten el carrer Salines.
El Carrer de Sant Domènech es convertirà en zona de vianants Carrer Salines. Foto: Tarragona Film Office.
02/08/2017

Demà dijous, dia 3 d’agost, s’iniciarà l’obra de renovació integral dels carrers Sant Domènec i Salines, en el marc del projecte integral de la Part Alta (PIPA). Aquesta intervenció transformarà el carrer en zona de vianants, amb el canvi del paviment consistent en una plataforma única i del mateix tipus de pedra que la veïna Plaça de la Font; llevat de la cantonada amb Rera Sant Domènec que es farà amb un acabat diferent. Amb aquestes intervencions el carrer Sant Domènec esdevé especialment per a vianants, encara que es permeti la circulació esporàdica de vehicles.

Adequació de les instal·lacions

L’adequació de les instal·lacions comportarà la renovació de clavegueram, aigua potable, reg i incendis:

  • Soterrament d’instal·lació elèctrica aèria i millora de les existents; també d’enllumenat públic i incorporació de posta a terra.
  • Soterrament de les línies generals de telefonia i millora i ampliació de les existents (llevat de les línies individuals de façana).
  • Millora de la disposició de la xarxa de gas en rases i ampliació de la instal·lació existent.

 

Pilones de pas

Pel que fa a les pilones que hi ha a l’entrada de la plaça de la Font, des del carrer Sant Domènec, aquestes es traslladen al principi del carrer Salines. En horari de càrrega i descarrega, com a la resta de la Part Alta, es baixarà la pilona de pas per permetre l’activitat quotidiana de veïns, comerciants i passavolants.

 

Pressupost

El Projecte, promogut per EMATSA (aigua i clavegueram) i SMHAUSA (la resta) té un pressupost repartit en dos lots de licitació i execució que fan un total de 309.400 €, abans d’IVA.

El primer lot de 208.745,39 €, és per al projecte d'SMHAUSA, mentre que el segon lot amb 100.654,61 € d’EMATSA correspon als capítols de sanejament i aigua potable de l’Empresa Mixta Municipal d’Aigües.

El termini d’execució durarà quatre mesos.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta