Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2017 Es podrà accedir als autobusos de la línia 8 de l'EMT per les dues primeres portes

Es podrà accedir als autobusos de la línia 8 de l'EMT per les dues primeres portes

Es podrà accedir als autobusos de la línia 8 de l'EMT per les dues primeres portes

Es tracta d’una prova pilot per tal de millorar l’accessibilitat i el temps de recollida de viatgers
Es podrà accedir als autobusos de la línia 8 de l'EMT per les dues primeres portes Imatge de la parada de bus davant de l'Hospital Joan XXIII
04/03/2017

 

L'Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) inicia el proper dilluns, 6 de març, una prova pilot a la línia 8 que permetrà els usuaris accedir a l’autobús també per la segona porta, que ara només s’utilitzava per baixar del vehicle. Per tal de dur a terme aquest assaig, l'EMT ha instal·lat màquines validadores de targetes al mig del vehicle en vuit autobusos, que només realitzaran el servei de la línia 8.

El nou sistema permetrà, a més d’agilitzar la recollida de viatgers, que les persones amb mobilitat reduïda que ja pugen a l’autobús per la porta del mig no hagin de desplaçar-se fins a la primera porta per tal de validar la seva targeta.  Igualment, possibilitarà que els viatgers es distribueixin en la totalitat del vehicle i s’evitin els embussos entre la primera i la segona porta que fan creure al conductor que l’autobús va ple.

Segons les dades que es registrin durant aquesta prova pilot, el sistema s’estendrà a totes les línies de forma progressiva. Entre d’altres paràmetres per avaluar la seva eficàcia, es tindrà en compte el dinamisme en les pujades i baixades del vehicle, així com el grau de frau que es detecti.

 

Noves marquesines

D’altra banda, des de començament d’any, s’han instal·lat dos marquesines al Parc Central, en direcció a Ponent, una a la parada Pallaresos a Sant Salvador i bancs a les parades de Muntanyeta i Doctor Mallafré. Al llarg de la pròxima setmana, quedarà instal·lada la marquesina al Parc Central en direcció Llevant. Aquestes marquesines responen a les millores que va proposar l’empresa adjudicatària de la publicitat a les parades d’autobús i són les dues previstes per a l’any 2016 i les d’enguany.

Segells de reconeixement d’administració oberta