Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2017 Fins a 100 llibres disponibles als busos de Tarragona per fomentar la lectura amb Abacus Cooperativa

Fins a 100 llibres disponibles als busos de Tarragona per fomentar la lectura amb Abacus Cooperativa

Fins a 100 llibres disponibles als busos de Tarragona per fomentar la lectura amb Abacus Cooperativa

Abacus cooperativa "alliberarà" 100 llibres per celebrar el Sant Jordi i fomentar la lectura a Tarragona aquest divendres 21 d'abril.
20/04/2017

L'acció de Bookcrossing, que promou l'intercanvi gratuït de llibres en poblacions de les quatre províncies catalanes, es realitzarà aquest 21 d'abril.

L'alliberament de 100 llibres per part d'Abacus Cooperativa es durà a terme en autobusos de les línies de l'EMT de Tarragona, celebrant així el dia internacional del Bookcrossing (18 d'abril) i en el marc dels actes organitzats per la diada de Sant Jordi.

L'objectiu és que dins el transport públic de Tarragona els usuaris trobin llibres, que després de llegir podran tornar a compartir, enregistrant el títol al web de Bookcrossing i facilitant un nou "alliberament". En aquesta ocasió es realitza també a les comarques tarragonines, després de la gran acollida que va tenir la primera edició l'any passat. L'acció a nivell global, amb 700 llibres alliberats, es realitzarà conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, (línies del Vallès), Autobusos de Girona, Autobusos Municipals de Tarragona i Autobusos de Lleida. Les parades i vestíbuls, així com trens i autobusos, seran l'escenari on es deixaran els centenars de llibres "a caçar" per part de tots els viatgers que vulguin trobar un exemplar i passar una bona estona llegint-lo.

Abacus cooperativa ha volgut sumar-se així a la celebració de la diada de Sant Jordi, per segona vegada consecutiva, amb una acció que fomenta la lectura a través de l'intercanvi gratuït de llibres i mitjançant un moviment internacional que vol convertir el món sencer en una gran biblioteca global.

Llibres disponibles

Entre els exemplars alliberats hi haurà llibres de fons, combinats amb algunes de les darreres novetats d'autors com Pilar Rahola, Marc Pastor, Jenn Díaz, Carles Capdevila, Javier Cercas i còmics com l'Astèrix o Dragon girl, entre d'altres. "Des d'Abacus volem transmetre la passió pels llibres a tota la ciutadania i treballem per fer arribar la cultura a tot arreu, fins i tot als llocs més insospitats. Amb aquesta acció pretenem incentivar, de forma lúdica, el foment de la lectura. Així aconseguirem posar el nostre gra de sorra per a formar ciutadans amb criteri que col·laborin conjuntament per aconseguir un món més just", ha explicat Miquel Cabré, president d'Abacus cooperativa.

100 títols alliberats a Tarragona de la mà de Bookcrossing

Des de les 08.00 h del dia 21 d'abril i fins a les 20.00 h s'aniran distribuint els exemplars dins els autobusos de diverses línies. Els llibres estaran identificats amb un número (BCID) que permetrà, enregistrar l'exemplar al web de Bookcrossing -amb el títol, autor, gènere, opinió i altres comentaris- un cop l'hagis trobat, seguint la filosofia d'aquest moviment cooperatiu. La idea és que tots aquests llibres "alliberats" iniciïn, a partir del dia 21, la seva "ruta de viatge" gràcies a tots els lectors que el tinguin entre les seves mans.

*Aquest és el link que permetrà realitzar el registre dels llibres trobats: abacus.coop/bookcrossing.

L'alliberament dels 700 llibres que Abacus cooperativa, aquest divendres 21 d'abril, ha estat possible també gràcies a la col·laboració de les editorials Grup 62, Grup Planeta, Ara Llibres, Casa Catedral, RBA-La Magrana, Editorial Barcanova, Penguin Random House, Angle Editorial, Cossetània Edicions i Abacus cooperativa-Món Abacus.

Abacus cooperativa

Fundada l'any 1968, Abacus és una comunitat ciutadana de socis i sòcies de consum i de treball de prop de 900.000 socis i sòcies, sota el format cooperatiu. Transformem l'experiència i el consum cultural, educatiu i de lleure de manera col·laborativa, responsable i sostenible. Abacus aposta per la transformació social i per dinamitzar el territori amb els seus 46 establiments a Catalunya, València i Balears. Abacus cooperativa és un referent en els seus àmbits d'activitat tant pel volum com per l'assumpció de valors com l'equitat, la sostenibilitat i el consum responsable. Abacus és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.

Autobusos Municipals de Tarragona

Forma part de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT), entitat pública que gestiona totes les línies de transport urbà de superfície que connecten els diferents barris de la ciutat i aquesta amb la seva àrea d'influència. Gràcies a la integració tarifària posada en marxa des del 2008, l'EMT i la resta d'empreses de transports de la província de Tarragona han fet un gran salt qualitatiu en el foment i la millora dels transports públics de qualitat. Tot amb l'objectiu d'estar més a prop teu, donar el servei que es mereix la nostra ciutat i acompanyar-te en el teu viatge cap a una ciutat més accessible, ràpida i sostenible.

Segells de reconeixement d’administració oberta