Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2017 L'EMT busca donar solució alternativa a la supressió de la parada de Solimar

L'EMT busca donar solució alternativa a la supressió de la parada de Solimar

L'EMT busca donar solució alternativa a la supressió de la parada de Solimar

La parada planteja una situació complexa, ja que la titularitat de la via és del Ministeri de Foment
07/02/2017

 

L'Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) busca una alternativa al problema de perillositat que representala parada de l’autobús municipal a la carretera N-340 a l’alçada de Solimar en sentit Barcelona, una situació complexa, atès que la titularitat de la via és del Ministeri de Foment. La parada Solimar és l'única de tota la xarxa en aquestes condicions de perillositat per a l’usuari, situació que es va posar de manifest a la reunió del Consell d'Administració de l'empresa del mes de desembre i de la qual avui s'ha donat compte a l'Associació de Veïns de la zona.

Des de l’Associació de Veïns de Solimar, es demana que es mantingui la parada i s’ha proposat com alternativa habilitar un pas de vianants per poder travessar el carril d’acceleració que hi ha en aquest punt, a la sortida de la gasolinera de Jaume I, de manera que els usuaris puguin accedir a un pas soterrat pre existent que dóna accés a la urbanització, malgrat no ser la millor solució perquè, entre altres coses, no és accessible a persones amb dificultats de mobilitat.

Aquesta solució passa per una anàlisi tècnica de l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona. Cal recordar que, des del govern municipal, s'han sol·licitat actuacions dirigides a resoldre la manca de permeabilitat de la N-340 en aquest punt a l’Estat, titular de la via. La darrera vegada que es va reiterar la petició va ser el 28 d’abril de 2014.

La proposta d’eliminar la parada es va tractar a la reunió del Consell d’Administració de l’EMT un cop analitzat l’ús per part dels usuaris i tenint en compte que la urbanització continua tenint servei de transport públic amb la línia 13. Abans de prendre la mesura definitiva, s'analitzarà si l'alternativa plantejada per l'Associació de Veïns és viable tècnicament.

Segells de reconeixement d’administració oberta