Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2017 L'EMT promou actuacions per millorar l'accessibilitat en les parades

L'EMT promou actuacions per millorar l'accessibilitat en les parades

L'EMT promou actuacions per millorar l'accessibilitat en les parades

Noves andanes, millora de la senyalització en les marquesines o mesures dirigides a guanyar seguretat per a les persones cegues
08/08/2017


L'Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha emprès, al llarg d'aquest mig any, actuacions enfocades sobretot a millorar l'accessibilitat als vehicles. La més destacada i amb més inversió ha estat la instal·lació d'andanes que faciliten l'accés de pujada i baixada de l'autobús a les persones amb mobilitat reduïda; això a les parades del Sociosanitari Francolí, al barri de Sant Ramon i a l'Arrabassada.

Una altra acció, destinada a guanyar en accessibilitat, va ser la posada en marxa d'una mesura consensuada amb l'ONCE per tal d'evitar col·lisions de les persones invidents amb els elements que sobresurten del pal de parada. Aquesta mesura va consistir en instal·lar una peça fins a terra per tal que les persones cegues puguin detectar l'element que sobresurt i el puguin bordejar.

Una millora més que cal destacar sobre aquests aspectes d'accessibilitat ha estat adaptar el reglament de viatgers al format conegut internacionalment com a Lectura Fàcil, del qual l'EMT ha estat pionera. S'ha fet un pòster amb aquest sistema que anirà dins dels vehicles. Amb aquesta mesura es facilita l'accés a la informació de forma clara i comprensible a un percentatge de població que té dificultats lectores que arriba al 30%.

Igualment, cal subratllar l'inici de la primera fase de millora de la senyalització a les marquesines amb la instal·lació de planxes a la part superior.

Segells de reconeixement d’administració oberta