Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2018 Del 16 al 22 de setembre Tarragona celebra la Setmana de la Mobilitat 2018

Del 16 al 22 de setembre Tarragona celebra la Setmana de la Mobilitat 2018

Del 16 al 22 de setembre Tarragona celebra la Setmana de la Mobilitat 2018

Sota el lema '‘Combina i mou-te!’
07/09/2018

 

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament. 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

A Tarragona, durant aquesta setmana l’Ajuntament té previst dur a terme diverses activitats amb l’objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe a la ciutat:

  • 17, 18, 19 i 20 de setembre (de 10 a 14 h i de 16 a 19 h). A la Rambla Nova, entre el monument als Castellers i la plaça de la Imperial Tàrraco:

-Parc d’educació viària del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya

-Exposició i proves de vehicles ecològics (elèctrics i similars)

-Simuladors de conducció segura (motos) patrocinat per la marca Honda

  • 23 de setembre. Jornada de bus urbà gratuït, coincidint amb el dia de Santa Tecla, patrona de la ciutat, s’oferirà la possibilitat de viatjar gratuïtament amb els autobusos urbans de l’EMT amb l’objectiu de promocionar el transport públic com a alternativa als usuaris del vehicle privat.
  • 26 de setembre. El Camp de Tarragona celebrarà pel matí la 8a edició de la Cursa Interurbana de Transports.

-La cursa de transports és un esdeveniment on diverses persones realitzen desplaçaments entre un origen i una destinació comuns, utilitzant diversos mitjans de transport, amb l’objectiu de comparar-ne el cost, l’impacte ambiental i el temps de viatge de cadascun. No es tracta d’una competició de velocitat sinó la simulació d’un desplaçament laboral, d’estudis o de tràmits, respectant les normes de circulació i utilitzant correctament el transport públic.

-El recorregut es defineix entre els municipis participants i l’Ajuntament de Tarragona (plaça de la Font, 1).

-Participar és molt fàcil i ajuda a demostrar els beneficis de la mobilitat sostenible. A l’arribada s’oferirà un petit pica-pica així com un títol de transport públic compensatori. Si el desplaçament es fa en cotxe o moto s’abonaran les despeses de carburant i d’aparcament que s’hagin ocasionat.

-Inscripcions i informació:

>Promoció del Transport Públic (PTP)

>cursa2018@transportpublic.org | Tel. 93 244 49 70 (de 9 h a 14 h)

Comparteix

arxivat sota:
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat