Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2018 L'Ajuntament instal·la el primer radar informatiu a la Via Augusta, a l'alçada de la Baixada de la Beneficència

L'Ajuntament instal·la el primer radar informatiu a la Via Augusta, a l'alçada de la Baixada de la Beneficència

L'Ajuntament instal·la el primer radar informatiu a la Via Augusta, a l'alçada de la Baixada de la Beneficència

El radar informa si la velocitat a la qual s’està circulant és l’adequada i no té efectes sancionadors.
24/01/2018

La conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona ha instal·lat el primer radar informatiu dels quatre que té previstos per enguany. Des d’ahir ja està en funcionament el que s’ha col·locat a la Via Augusta, a l’alçada de la Baixada de la Beneficència.

Els radars informatius o preventius no tenen efectes sancionadors. La seva funció és fer arribar mitjançant una pantalla un missatge d’alerta a les persones conductores quan se superen els límits de velocitat i prevenir els accidents de circulació.

Aquest tipus de radar informa si la velocitat a la qual s’està circulant és l'adequada, ajudant a corregir els possibles excessos. El senyal incorpora un display electrònic indicador de la velocitat en temps real, que s'activa en intermitent i de color vermell en cas que el vehicle superi la velocitat permesa. El missatge es reforça amb el senyal de limitació, en aquest cas: 40 km/h, sobre material reflexiu d'alta visibilitat.

El conseller de Mobilitat, Josep Acero, ha manifestat que “el radar informatiu contribueix a millorar la seguretat viària i a reduir la sinistralitat, de manera especial, en trams urbans d’alt risc. A més, el seu caràcter no sancionador reforça la capacitat de conscienciació per respectar els límits de velocitat”.

El sistema també disposa d’un software que permet enregistrar la velocitat dels vehicles i analitzar les dades per establir mesures correctores en cas necessari.

El cost dels quatre aparells i la instal·lació és de 21.285 euros. Actualment s’està estudiant on s’instal·laran els altres tres radars.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat