Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2019 Elements repetidors a 50 semàfors milloraran la seguretat

Elements repetidors a 50 semàfors milloraran la seguretat

Elements repetidors a 50 semàfors milloraran la seguretat

El Servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona està duent a terme la instal·lació de semàfors repetidors a diversos punts de la ciutat. Està previst que finalitzin els treballs abans de l’inici del nou curs escolar.
Elements repetidors a 50 semàfors milloraran la seguretat Semàfor amb repetidor a la Via Augusta
12/08/2019

L'objectiu d’aquesta acció és millorar la visibilitat dels conductors i la seguretat en aquells encreuaments en què els grups semafòrics es troben molt a prop de les línies de detenció.

El semàfor repetidor consisteix en un duplicat de mida reduïda del grup semafòric principal que regula la circulació dels vehicles i s’instal·la a la columna més propera a la línia de detenció, a una alçada mitjana d’1,20 metres.

Aquesta mesura s’ha adoptat després de realitzar una anàlisi de la xarxa semafòrica de la ciutat amb l’objectiu de valorar la conveniència de la seva instal·lació, ja que, com a norma general i sempre que les característiques de la via ho permeten, els grups semafòrics s'instal·len de manera que siguin perfectament visibles sense necessitat d’incorporar elements repetidors.

Els semàfors s’estan instal·lant a les principals vies, com Rambla Vella, plaça Imperial Tarraco, Estanislau Figueres i Via Augusta, entre d’altres.

Segells de reconeixement d’administració oberta