Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2019 Una sola app per pagar la zona blava des del mòbil a Tarragona, Cambrils, Reus i Salou

Una sola app per pagar la zona blava des del mòbil a Tarragona, Cambrils, Reus i Salou

Una sola app per pagar la zona blava des del mòbil a Tarragona, Cambrils, Reus i Salou

Es preveu ampliar el servei a més municipis
30/05/2019

La mateixa aplicació per a dispositius mòbils servirà per fer més fàcil el pagament de l’estacionament a la zona blava en quatre poblacions de la demarcació de Tarragona. Els ajuntaments de Salou i Tarragona han signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Reus per estendre l’ús de l’app Aparcar als respectius municipis. Actualment, l’aplicació ja es pot utilitzar a Cambrils i Reus.

L’objectiu del projecte és ampliar encara més l’abast geogràfic del servei. Fruit del conveni signat l’any passat entre la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, l’ens supramunicipal treballa actualment en el desenvolupament de l’aplicació per tal de poder-la oferir a la resta d’ajuntaments de la demarcació. Fins ara, Reus ha cedit la tecnologia als ajuntaments de Calafell i Tortosa, que l'han adaptat per oferir una app pròpia.

Aparcar és una aplicació desenvolupada per l’Ajuntament de Reus a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, i s’emmarca en l’acord de col·laboració signat entre els ajuntaments de Reus i Cambrils per al desenvolupament de projectes smart city aplicats a la mobilitat.

Actualment, Aparcar ofereix solucions tant als usuaris de la zona blava com als del vehicle elèctric: permet gestionar l’estacionament regulat amb limitació horària, així com la localització, l'activació i la monitorització a temps real dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics de cada municipi.

 

Zona blava

A través de l’aplicació, l’usuari de la zona blava pot pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per extreure el tiquet corresponent. Gràcies al sistema de geolocalització del telèfon mòbil, l’usuari pot localitzar el carrer on estaciona el vehicle i pagar la tarifa corresponent.

Un dels avantatges d’Aparcar és que els usuaris només paguen la zona blava pel temps exacte d’aparcament: cal activar l’aplicació en el moment de l’estacionament —«Iniciar estada»— i desactivar-la quan es torni al vehicle —«Finalitzar estada».

L’aplicació disposa d’un sistema d’avisos que notifica quan s’està a punt de sobrepassar el temps autoritzat d’estacionament. En cas de superar-lo, es pot anul·lar la denúncia des de la mateixa aplicació. A través de la càmera del mòbil i d’un lector de codis de barres que l’aplicació incorpora, es pot llegir l’avís de denúncia en paper i anul·lar-lo.

 

Estacions de càrrega de vehicles elèctrics

L’aplicació també permet gestionar la recàrrega de vehicles elèctrics en aquelles estacions vinculades al servei. Els usuaris han de registrar el seu vehicle marcant-lo com a elèctric. Des de l’aplicació, poden triar entre iniciar estada de zona blava o bé iniciar recàrrega. Només cal que premin «Iniciar recàrrega», triïn el vehicle registrat que volen recarregar i escanegin el codi QR de l’estació que vulguin fer servir. D’aquesta manera, s’obrirà la porta i podran connectar el cable a la presa.

 

App de seguretat ciutadana 092

En el marc de la col·laboració entre municipis per desenvolupar projectes smart city i solucions innovadores, els ajuntaments de Tarragona i Reus han signat recentment un conveni amb l’Ajuntament de Cambrils per a l’ús de l’aplicació de seguretat ciutadana 092, actualment en fase de desenvolupament. L’app, creada per l’Ajuntament de Cambrils, donarà informació sobre seguretat i emergències, i es dissenya per fomentar la col·laboració entre les policies locals dels municipis adherits.

Segells de reconeixement d’administració oberta