Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona inicia un Pla de Millora de la Seguretat Viària de Ponent

L'Ajuntament de Tarragona inicia un Pla de Millora de la Seguretat Viària de Ponent

L'Ajuntament de Tarragona inicia un Pla de Millora de la Seguretat Viària de Ponent

Es repintaran més de 100 passos de vianants i es reasfaltaran els carrers Ebre, Gandesa i el camí Vell de la Canonja, entre altres actuacions
L'Ajuntament de Tarragona inicia un Pla de Millora de la Seguretat Viària de Ponent El conseller Xavi Puig atenent els mitjans de comunicació a Torreforta. Foto: David Oliete.
06/10/2020

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat un Pla de Millora de la Seguretat Viària als barris de Ponent. En aquest sentit, des de la Conselleria de Mobilitat s’està pintant més de 100 passos de vianants a Torreforta, Riu Clar, Icomar, Parc Riu Clar, Albada, La Floresta i La Granja. “L’objectiu és millorar la seguretat i assegurar la mobilitat de la ciutadania”, remarca el conseller de Mobilitat, Xavier Puig. I afegeix: “Volem una ciutat fet de carrers i no de carreteres”.

Amb aquest objectiu també es pavimentaran els carrers Ebre, Gandesa i camí Vell de la Canonja. Amb el reasfaltat d’aquests carrers es persegueix reduir el soroll i evitar els accidents que provoquen els sots. “Estem apostant per la utilització de vehicles de transport més verds i més sostenibles, com són les bicicletes i els patinets, per la qual cosa tenir el ferm en bon estat és clau per evitar accidents”, subratlla el conseller Puig. El cost de la pavimentació és de 180.000 euros.

Arranjaments als aparcaments de les escoles de Bonavista

Una altra de les actuacions que integren aquest Pla de Millora de Seguretat Vial és l’arranjament dels aparcaments a l’escola Joan XXIII i la de Bonavista. El consistori arranjarà una finca municipal perquè puguin aparcar els seus vehicles els pares i mares que porten la canalla a l’escola. “Aquesta actuació permetrà millorar la mobilitat i facilitar l’estacionament i accessibilitat de les entrades dels dos centres educatius”, apunta Xavier Puig.

La construcció d’una vorera entre Bonavista i el carrer Buenos Aires, numero 28, és una altra de les actuacions del Pla de Millora de la Seguretat Viària de Ponent perquè dotarà de seguretat aquest vial que enllaça el barri amb aquest carrer.  Així mateix, també està prevista l’arranjament de la rotonda d’entrada a Bonavista, “perquè llueixi com es mereix”.

En estudi la reducció de la velocitat a alguns barris

La conselleria també està estudiant reduir la velocitat dels cotxes en alguns punts dels barris de Ponent, com La Floresta, Parc Riu Clar i Campclar. Reduir al màxim l’accidentabilitat és una de les prioritats de l’Equip de Govern.

Finalment, la urbanització que s’està fent al PP10 també representarà una millora viària a Campclar i Bonavista. Una mobilitat que es veurà millorada quan es construeixi el carril bici en aquesta zona.

El repintat de passos de vianants ja ha començat i la resta d’actuacions previstes s’iniciaran durant aquest darrer semestre d’any i finalitzaran al gener.

Segells de reconeixement d’administració oberta