Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2021 La formació és indispensable perquè els patinets han vingut per quedar-se

La formació és indispensable perquè els patinets han vingut per quedar-se

La formació és indispensable perquè els patinets han vingut per quedar-se

Al juliol es programaran jornades formatives en diferents punts de la ciutat i, el proper curs, s’estendrà la iniciativa a tots els centres escolars de secundària, batxillerat i cicles formatius de Tarragona
La formació és indispensable perquè els patinets han vingut per quedar-se Fotografia: La Salle de Tarragona. Manel R. Granell
07/06/2021

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat avui, conjuntament amb Tècniques de Conducció i Control, unes jornades formatives en la conducció de patinets elèctrics a centres educatius. El primer centre educatiu en acollir aquesta formació és La Salle Tarragona i les classes -tant teòriques com pràctiques- s’han adreçat als alumnes de primer de batxillerat. El curs vinent s’estendrà la iniciativa a la resta de centres de secundària, batxillerat i cicles formatius. “És una formació indispensable perquè els patinets han vingut per quedar-se. Volem reduir la presència del cotxe a la ciutat i aquesta és la mobilitat sostenible que volem”, defensa el conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, Xavier Puig. I afegeix: “Els conductors de patinets no estan subjectes a cap carnet de conducció i això genera un problema, per la qual cosa, Tarragona apostarà per la formació”. 

Per la seva part, el responsable de Tècniques de Conducció i Control, Ferran Roca, explica que la formació comença per una classe teòrica que se centra en el civisme i els consellers de seguretat viària. A continuació, i amb els vehicles parats, se’ls ensenya a utilitzar el patinet elèctric. Un cop coneixen el funcionament comencen a circular amb un monitor. “És indispensable que sàpiguen circular i aprenguin a passar prop d’una persona i ho facin amb seguretat”, apunta Roca.   

El conseller Puig ha agraït la predisposició de la Salle Tarragona a acollir aquesta jornada pilot, “en un moment en què som conscients que els centres educatius tenen una programació molt estricta en aquests moments del curs i no és fàcil encabir una formació d’aquest tipus”. Per la seva part, la directora de la Salle Tarragona, Alícia Fernández, assegura que és “una gran iniciativa perquè oferim eines al nostre alumnat per desenvolupar-se en l’edat adulta, que és el que també ensenyem els centres educatius”. Una idea que comparteixen la Laia Ventura i la Miriam Morro, dues estudiants de primer de batxillerat de la Salle que han participat de la formació. “És molt bona idea perquè trobo que el patinet és un bon vehicle per venir a l’escola i és necessari que ens ensenyin com fer-lo funcionar, perquè creiem que es convertirà per nosaltres en una eina diària de desplaçament”. 

La formació als centres educatius és un eix clau de l’acció de Govern Municipal en temes de mobilitat. “Tan important és formar als adolescents amb l’ús d’aquest vehicle de mobilitat personal com a la resta de ciutadans de totes les edats, perquè l’objectiu és aprendre a circular per la calçada i no per la vorera. Volem promoure un canvi d’hàbits entre els ciutadans per virar cap a un model de mobilitat més segura i sostenible”, afegeix Puig.  

 

Classes a la via pública i per tothom 

Per altra banda, el proper mes de juliol i –de la mà de la cooperativa de mobilitat sostenible del Camp de Tarragona Escamot- es programaran jornades formatives en diferents punts de la ciutat. “L’objectiu és formar a la ciutadania en l’ús dels patinets elèctrics i la necessitat de transformar el model de mobilitat perquè sigui més sostenible”, subratlla el conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, Xavier Puig.   

 

Segells de reconeixement d’administració oberta