Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2021 Spin, la tercera empresa de lloguer de patinets elèctrics, ja opera a Tarragona

Spin, la tercera empresa de lloguer de patinets elèctrics, ja opera a Tarragona

Spin, la tercera empresa de lloguer de patinets elèctrics, ja opera a Tarragona

Xavi Puig: "Apostem per recuperar l'espai segur per als vianants aplicant fórmules ecològiques i poc contaminants"
Spin, la tercera empresa de lloguer de patinets elèctrics, ja opera a Tarragona Foto: Manel R. Granell.
15/03/2021

Tarragona compta des d’aquest dilluns amb el tercer operador de patinets elèctrics de lloguer a la ciutat. Spin, la companya de micromobilitat de Ford Motor Company, aterra amb 500 vehicles repartits pels diferents aparcaments de la ciutat. El conseller de Mobilitat, Sostenibilitat i Medi Ambient, Xavier Puig, destaca l’aposta de Tarragona per la mobilitat sostenible: “La nostra prioritat és recuperar l’espai segur per als vianants aplicant fórmules ecològiques i poc contaminants. Volem un transport segur i transformar les carreteres en carrers i això ho estem fent de la mà del sector privat”. Per aquest motiu, Tarragona és una de les ciutats pioneres en apostar pels vehicles de mobilitat personal. 

El 26 de gener començaven a operar a Tarragona les empreses de lloguer de patinets elèctrics Bird i Reby. Tres setmanes després s’instal·la una nova empresa. Spin, que comparteix amb les altres dues empreses la necessitat de promoure un canvi d’hàbits entre els ciutadans per virar cap a un model de mobilitat més segura i sostenible. “Apostem per un model basat en la lliure competència entre les empreses on el propi mercat és el que s’acabi regulant. A canvi de la implantació a la ciutat demanem a les empreses una contraprestació que són els 500 aparcaments que ha instal·lat cada una de les tres operadores i que són d’ús per a tota la ciutadania. Més endavant ja es veurà si cal fer una licitació amb una o dues empreses, però ara per ara és inviable perquè ni sabíem la demanda que tindríem ni el preu que hauríem de fixar”, remarca Xavier Puig.  

Flippo Brunelleschi, country manager d'Spin a Espanya, ha mostrat la seva satisfacció per l’inici d’activitat a Tarragona, "perquè ens hem trobat amb un ajuntament valent i decidit en donar els passos necessaris per al desenvolupament d’aquest nou model de mobilitat més segura i sostenible”.  

Per la seva part, Roger Puigví, government parthership de Spin, ha avançat que el compromís d’Spin amb la ciutat va més enllà d’oferir vehicles de mobilitat compartida. En aquest sentit, Spin impulsarà la primera acadèmia de formació vial de patinets a Espanya. Una iniciativa que lliga amb la voluntat del consistori tarragoní d’oferir cursos de seguretat vial a les escoles, dirigides als potencials usuaris de patinets elèctrics.

Segells de reconeixement d’administració oberta