Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2021 Una setantena de persones participen al primer taller participatiu sobre el nou Tren-Tramvia del Camp de Tarragona

Una setantena de persones participen al primer taller participatiu sobre el nou Tren-Tramvia del Camp de Tarragona

Una setantena de persones participen al primer taller participatiu sobre el nou Tren-Tramvia del Camp de Tarragona

Els convidats a participar al taller són experts en l'àmbit ferroviari així com els integrants al Consell de Mobilitat de l'Ajuntament
03/03/2021

Una setantena de persones van participar ahir al vespre al primer taller participatiu amb entitats socials i empresarials per debatre l’estudi informatiu i d’impacte ambiental del nou Tren-Tramvia del Camp de Tarragona.  

La jornada d’ahir va servir per exposar els eixos claus de la proposta presentada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i que ha sotmès a informació pública per presentar possibles al·legacions.

Els convidats a participar al taller van ser experts en l'àmbit ferroviari així com les entitats integrants al Consell de Mobilitat de l'Ajuntament, és a dir, federacions de veïns, el Port de Tarragona, la CEPTA, hostalers, comerciants, ONCE, Pimec, la Universitat Rovira i Virgili així com tots els grups municipals de l'Ajuntament

“L’objectiu és obrir aquests espais de reflexió per informar tècnicament del model d’integració urbana i les conseqüències en el model de ciutat que es deriven de l’estudi informatiu”, explica l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. “Volem recollir, formular i elaborar les al·legacions a l’estudi informatiu del nou Tren-Tramvia plantejat pel Departament de Territori de la Generalitat. Necessitem un transport públic eficient que pugui substituir el transport privat perquè cal buscar l’equilibri per aconseguir una reducció de la contaminació, alhora que disposar d’unes connexions viàries ràpides. En definitiva, volem una proposta final que es pugui executar econòmicament i en un període de temps raonable”. 

Ajuntaments, entitats, associacions, empreses i ciutadania disposen de 30 dies per analitzar i formular al·legacions a l’Estudi Informatiu i l’Estudi d’Impacte ambiental del nou Tren-Tramvia del Camp de Tarragona. 

Per aquest motiu, el consistori ha convocat aquests tallers participatius per donar resposta i posicionament de ciutat al model de mobilitat que es deriva del nou model de Tren Tramvia que es planteja des de la Generalitat de Catalunya. La propera trobada se celebrarà dimarts vinent, 9 de març, a les 18.30 h.

L’objectiu d’aquestes tres jornades de treball és generar un espai per a la participació i debat entorn d'aquest nou projecte. Aquestes trobades es realitzen de forma telemàtica. La propera reunió servirà per debatre conjuntament la proposta de la Generalitat. La tercera i última de les trobades servirà per posar en comú i consensuar el contingut final de les al·legacions que es presentaran al projecte.

Segells de reconeixement d’administració oberta