Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2022 Entra en vigor l'obligatorietat de dur casc per tal de circular amb patinet per la ciutat

Entra en vigor l'obligatorietat de dur casc per tal de circular amb patinet per la ciutat

Entra en vigor l'obligatorietat de dur casc per tal de circular amb patinet per la ciutat

Amb la modificació de l'ordenança algunes infraccions, com la conducció d'un VMP utilitzant auriculars, passen de lleus a greus
25/02/2022

A partir d’aquest divendres es fa efectiu el canvi en la modificació de l’Ordenança General de Convivència i Ús dels Espais Públics de Tarragona. Aquesta modificació inclou diferents aspectes com l'obligatorietat del casc, així com la regulació de la distància de seguretat i la prohibició de circular amb patinet per les zones de vianants.

El conseller de Mobilitat i Territori, Xavier Puig, ha destacat que “es tracta d’una normativa pionera, que té com a objectiu protegir l’usuari i busca intensificar el missatge que si portes casc has d’anar per la calçada i no per la vorera”. Puig també ha explicat que amb aquest nou reglament es volen evitar les conductes incíviques: “L’usuari de patinets serà més conscient que ha d’assumir un codi normatiu”.  

La modificació inclou noves infraccions greus com no utilitzar el casc homologat quan es condueix un patinet elèctric, circular amb bicicleta o VMP per una vorera o àrea de vianants, així com lleus com circular amb monopatins i patins els majors de 12 anys, o superar els 4k/h els usuaris de monopatins, patins o similars.  

A més, també algunes infraccions passen de lleus a greus, com circular amb bicicleta o VMP amb auriculars o telefonia mòbil, així com circular amb bicicleta o VMP a la nit o amb visibilitat reduïda sense enllumenat davanter i posterior o causar danys al patrimoni urbà i mobiliari mentre es condueix una bicicleta o un patinet elèctric. També passa a greu no respectar la prioritat de les bicicletes o VMP en carrils bici a la calçada  

Noves infraccions

 

Gravetat 

Multa 

Multa amb reducció  

No utilitzar el casc el conductor d’un VMP. 

Greu 

200 

100 

Circular amb bicicleta o cicle o VMP per una vorera o àrea de vianants 

Greu 

200 

100 

Circular un VMP per les voreres o àrees de vianants.  

 

Greu 

200 

100 

Circular per les voreres, àrees de vianants,  andanes i passeigs amb monopatins, patins o similars els majors de 12 anys . 

Lleu 

100 

50 

No adaptar l’usuari de monopatins, patins o similars la seva velocitat a la de la resta de vianants, superant velocitat de 4 Km/h 

Lleu 

100 

50 

Passen a ser infraccions greus

 

Gravetat 

Multa 

Multa amb reducció  

Circular la bicicleta, cicle o VMP amb auriculars o cascs connectats a aparells receptors o reproductors de so.  

Greu 

200 

100 

Circular la bicicleta, cicle o VMP utilitzant els dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre mitja de comunicació. 

Greu 

200 

100 

No respectar el conductor d’un vehicle a motor la prioritat de la bicicleta, cicle o VMP en un carril bici ubicat a la calçada quan efectuí maniobres de gir a dreta i esquerra, o altres maniobres. 

 

Greu 

200 

100 

Causar danys el conductor d’una bicicleta, cicle o VMP al patrimoni urbà i mobiliari.  

 

Greu 

200 

100 

Circular una bicicleta, cicle o VMP en hores nocturnes, o per situacions de visibilitat reduïda, sense enllumenat davanter i llum posterior. 

Greu 

200 

100 

Segells de reconeixement d'administració oberta