Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2022 Incidències al Servei Municipal de Transports

Incidències al Servei Municipal de Transports

Incidències al Servei Municipal de Transports

El detall de les afectacions es pot consultar al web de l'Empresa Municipal de Transports
Incidències al Servei Municipal de Transports Foto: Isaias Mena.
07/03/2022

La freqüència de línies de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) es veu afectada aquests dies per incidències al servei. Es tracta d’un tema conjuntural motivat per un increment de les baixes (el 15 % dels conductors està actualment de baixa), les vacances habituals del trimestre pel sistema de rotació de torns (un 15 % de la plantilla) i la impossibilitat d’ampliació de plantilla que ve marcada des de l’Estat: la Llei General de Pressupostos de l'Estat estableix un llindar per la reposició de personal que impedeix incrementar la plantilla. Tot plegat fa que no es puguin cobrir totes les necessitats del servei si no es fa a través de la realització d’hores extra per part dels treballadors i les treballadores. 

Les hores extra són voluntàries i l’empresa no pot obligar ningú a fer-les. Això ha fet que hi hagi un dèficit de recursos temporal per tal de cobrir el servei habitual.  

Amb els recursos disponibles, s’ha redistribuït la freqüència de pas de les línies intentant minimitzar l’afectació als usuaris. 

Els inspectors i inspectores estan a peu de parada avisant dels possibles canvis de freqüència i s’utilitzen tots els canals de comunicació de l’empresa per tal de comunicar-ho a la ciutadania.  

En paral·lel, es treballa intensament per tal de posar solució a aquest tema amb la major brevetat possible. Es promourà la contractació temporal i de substitució per tal que ningú hagi de fer ni una sola hora extra més

Aquesta dimarts a la tarda es preveuen algunes afectacions a les següents línies: 6, 11, 42, 54 i 85.
Aquest dimecres 8 de març poden patir afectacions les línies: 3, 6, 30, 54, 12, 22, 23 i 85.

Atès que les possibles incidències no afectaran tots els trams horaris, es podrà consultar el detall dels canvis al web de l'EMT

Segells de reconeixement d'administració oberta