Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2022 Iniciades les obres de l'aparcament municipal de Torroja

Iniciades les obres de l'aparcament municipal de Torroja

Iniciades les obres de l'aparcament municipal de Torroja

Els treballs duraran un any i faran que l’equipament passi de 154 places a un total de 349
Iniciades les obres de l'aparcament municipal de Torroja Foto: Tjerk van der Meulen.
20/12/2022

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de l’ampliació del pàrquing municipal de Torroja. L’import de l’actuació és de 1.794.452,35 €, IVA inclòs, i l’empresa adjudicatària té el termini d’un any per executar els treballs. Al final d’aquest procés d’ampliació, l'aparcament municipal del passeig Torroja passarà a tenir 349 places, més del doble de les 154 amb què comptava abans de la intervenció. El pàrquing té la funció de dotar la ciutat, i la Part Alta en particular, d’una bona oferta d’estacionament a baix preu.

Amb motiu de l’inici de les obres, el conseller de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha destacat que “els treballs s’emmarquen en una estratègia global d’aparcaments dissuasius, carrils bici, peonitzacions i modernització del transport públic que adapta Tarragona als nous temps i la situa en bona posició per encarar el nou PMUS i la implantació de la zona de baixes emissions que marca Europa”.

“L’objectiu –continua Puig— és una ciutat més amable per a la ciutandania i per al comerç, que avança ferma cap a la mobilitat sostenible i que alhora ofereix alternatives d’aparcament dissuasiu a les persones en situació menys favorable per adquirir un vehicle elèctric, de manera que no es deixa de banda el component social en la visió global de la sostenibilitat”.

"Aquest aparcament permetrà donar més preferència als vianants al nucli antic, facilitant aparcament pels residents, els visitants i les persones que hi treballen" ha conclòs el màxim responsable de Mobilitat al Consistori.

Un projecte amb fons europeus i millorat amb el veïnat

El passat 5 d’octubre s’adjudicaven les obres d’un projecte que, després de les converses amb el veïnat, ha incorporat diferents millores, com ara que al pàrquing s’hi accedirà per l’entrada actual i la sortida serà pel carrer Johann Sebastian Bach, per tal de no incrementar trànsit a la zona de Músics. De fet, amb la ampliació s’espera que els carrers del barri, que actualment actuen de pàrquing dissuasiu, deixin de tenir aquesta funció.  

Una altra de les millores és que s’incrementarà la presència d’arbrat al pàrquing. Aquest fet, unit a la sinuositat del disseny, facilitarà la integració paisatgística de l’equipament. Finalment, també s’ha tingut en compte el benestar de la colònia de gats que vivia als terrenys i que ha estat reubicada convenientment. 

Aquesta obra forma part del projecte “Tarragona cap al 2023”, que té un cost total de 5.337.500 € i està finançat en 3.003.080,67 € € pels fons Next GenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Dins d’aquest projecte, hi figuren les obres de peonització del carrer Canyelles, l’adquisició de tres autobusos impulsats per hidrogen o el futur pàrquing dissuasiu de Guillem Olivé, entre d’altres.

Més informació dels projectes Next Generation a Tarragona

Segells de reconeixement d'administració oberta