Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona participa en la 9a Cursa de Transports del Camp de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona participa en la 9a Cursa de Transports del Camp de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona participa en la 9a Cursa de Transports del Camp de Tarragona

El conseller de Mobilitat, Xavier Puig, assegura que "la mobilitat sostenible és el gran repte de Tarragona pels propers anys"
20/09/2022

Aquest dimarts s’ha celebrat la 9a Cursa de Transports del Camp de Tarragona organitzada per l’Associació per a la Promoció del Transport Públic amb el suport de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona. Com en edicions anteriors, la cursa ha consistit en desplaçar-se des de diferents localitats del Camp de Tarragona fins a la plaça de la Font.  

El conseller de Mobilitat i els tècnics de l’àrea que han participat a la cursa han sortit des de les 9 des del Barri de Sant Pere i Sant Pau. El conseller Xavier Puig ha explicat que “els usuaris que han utilitzat la bicicleta o el transport públic han estat més competitius, ja que no s’han trobat amb embussos o problemes d’aparcament. La mobilitat sostenible és el gran repte de Tarragona pels propers anys, perquè suposa un gran canvi amb allò que hem vist fins ara. La mobilitat dels vianants i la micromobilitat son claus per la transformació de Tarragona”.  

Amb aquesta cursa es vol mostrar a la ciutadania que, sovint, el cotxe no és tan competitiu com la mobilitat sostenible. El temps invertit en la cerca d’aparcament i les aturades per embussos fan que el cotxe no sigui sempre el més ràpid. A més, es pot comparar també l’emissió que suposa l’ús de cada transport, podent comprovar quants cops més contamina el vehicle privat vers la mobilitat sostenible. Finalment, el cost econòmic, tal com està el preu de la benzina, potser no és el més econòmic que utilitzar el transport públic o la bicicleta.   

Segells de reconeixement d'administració oberta