Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2022 L'EMT licita l'adquisició de tres autobusos municipals per pila d'hidrogen i la digitalització de la gestió del servei

L'EMT licita l'adquisició de tres autobusos municipals per pila d'hidrogen i la digitalització de la gestió del servei

L'EMT licita l'adquisició de tres autobusos municipals per pila d'hidrogen i la digitalització de la gestió del servei

Els fons Next Generation aportaran 200 mil euros per a la compra i manteniment de cada vehicle
L'EMT licita l'adquisició de tres autobusos municipals per pila d'hidrogen i la digitalització de la gestió del servei Dependències de l'EMT a l'interior de l'estació d'autobusos. Foto: Isaias Mena.
06/05/2022

L’Empresa Municipal de Transports Públics (EMT) de l’Ajuntament de Tarragona obre una nova licitació pública de subministrament i manteniment de tres autobusos impulsats per pila d’hidrogen. L'adquisició, que compta amb el suport dels fons europeus Next Generation, té l’objectiu d’assolir una de les línies estratègiques principals de l’EMT: la renovació de la flota de transport públic avançant cap a la introducció de vehicles més sostenibles que, a la llarga, permetin aconseguir l’objectiu zero emissions de CO2.

Jordi Fortuny, president de l’EMT: “El compromís assumit per l'EMT amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat planteja la necessitat d'aconseguir una mobilitat pública amb zero emissions de CO₂”. Els tres vehicles augmentaran la flota de baixes emissions sumant-se als deu autobusos híbrids que està previst que estiguin en actiu a començaments d’estiu. “L’EMT de Tarragona planteja la substitució gradual de la seva flota d'autobusos reorientant-se cap a un model que integri vehicles amb un baix impacte mediambiental”, afegeix, Fortuny.

L'objectiu de l'actuació és reduir les emissions contaminants dels vehicles de motor, millorant així la qualitat de l'aire, així com el consum d'energia final i el soroll, actuant sobre la mobilitat urbana per mitjà de la promoció del canvi de la tecnologia de propulsió cap a vehicles zero emissions. 

Els tres autobusos d’hidrogen seran de motorització elèctrica i tindran una llargada d'entre 10 i 12 metres. Aquests vehicles entraran en servei per a substituir tres autobusos dièsel Euro III, amb una antiguitat de 18 anys. 

Per altra banda, els fons Next Generation també donen suport amb el finançament del 69 % dels 300 mil euros necessaris per a la transformació digital de l’activitat dels serveis públics de transport. Aquesta digitalització es durà a terme amb l’adquisició d’una llicència de programari de caràcter especialitzat i destinat exclusivament a l'actuació amb la finalitat d'actualitzar el sistema informàtic de gestió del servei de transport públic de viatgers urbà de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta