Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2022 L'EMT reforça el servei amb la incorporació de cinc conductors

L'EMT reforça el servei amb la incorporació de cinc conductors

L'EMT reforça el servei amb la incorporació de cinc conductors

S’han incorporat avui i provenen de la borsa d’aspirants a la contractació laboral temporal de places de conductors de l’EMT.
L'EMT reforça el servei amb la incorporació de cinc conductors Foto: EMT
09/03/2022

Aquest dimecres, 9 març, s'han incorporat al servei cinc nous conductors provinents de la borsa d'aspirants a la contractació temporal de places de conductors i conductores de l'EMT. En paraules de Jordi Fortuny,  president de l'EMT, d'aquesta manera "continuem treballant per disposar de noves incorporacions a la plantilla que contribuiran a restablir la normalització del servei".  

Amb aquest reforç d'efectius es treballa per pal·liar l'important sobreesforç, voluntari, al que s'estan veient sotmesos els conductors i conductores de l'empresa. Un sobreesforç que, aquests dies, està impedint cobrir el servei de transport públic urbà amb normalitat. El president de l'EMT, Jordi Fortuny, ha agraït, en aquest sentit, "la predisposició de tot el personal que de manera voluntària es presta a cobrir les baixes temporals que afecten el servei".  

Aquestes cinc noves incorporacions són el primer pas per la normalització de les freqüències. Tanmateix, durant aquests dies continuaran havent-hi algunes afectacions en els horaris de pas. Actualitzarem totes les possibles incidències al Web i al Twitter oficial de l'EMT. Alhora, els inspectors i inspectores segueixen treballant, a peu de parada, donant informació a les persones usuàries per avisar dels possibles canvis de les freqüències horàries que poden experimentar les línies.  

Recordem que la freqüència de línies de l’EMT es veu afectada des del passat dilluns. Es tracta d’un tema conjuntural motivat per un increment de les baixes (el 15% dels conductors està actualment de baixa), les vacances habituals del trimestre pel sistema de rotació de torns (un 15% de la plantilla) i la impossibilitat d’ampliació de plantilla fixa que ens ve marcada des de l’Estat: la Llei General de Pressupostos de l’Estat estableix un llindar per la reposició de personal que ens impedeix incrementar la plantilla.   

Tot plegat fa que no es puguin cobrir totes les necessitats del servei, si no es fa a través de la realització d’hores extra per part dels treballadors i les treballadores. 

Les hores extra són voluntàries i l’empresa no pot obligar ningú a fer-les. Això ha fet que tinguem un dèficit de recursos temporal per tal de cobrir el servei habitual.  

Pel que fa a les actualitzacions diàries, avui, una baixa d’última hora ha generat algunes cancel·lacions horàries a les línies: 6 -11 – 34 -54.  

Consulta d'incidències

Segells de reconeixement d'administració oberta