Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2023 Comencen les obres per convertir els carrers López Peláez i Josepa Massanés en espais més amables i segurs per als vianants

Comencen les obres per convertir els carrers López Peláez i Josepa Massanés en espais més amables i segurs per als vianants

Comencen les obres per convertir els carrers López Peláez i Josepa Massanés en espais més amables i segurs per als vianants

Nacho García: “La prioritat és la pacificació dels carrers perquè els vianants esdevinguin els principals protagonistes de l'espai públic”
Comencen les obres per convertir els carrers López Peláez i Josepa Massanés en espais més amables i segurs per als vianants Foto: Tjerk van der Meulen.
27/07/2023

El conseller de Territori, Nacho García, ha visitat aquest dijous a la tarda les obres que s’acaben d’iniciar als carrers López Peláez i Josepa Massanés. Es tracta dels treballs que permetran pacificar el trànsit i donar a aquests dos carrers un aspecte de passeig. “Una de les prioritats d’aquest equip de govern és la millora de l’espai públic i la pacificació de carrers perquè els vianants esdevinguin els principals protagonistes”, ha manifestat García, que ha destacat que aquests dos vials “esdevindran una àrea molt més amable per a la ciutadania”.  

Es tracta d’una remodelació integral d’aquests dos carrers que inclou la millora del paviment i la renovació de la il·luminació i la xarxa d’aigua. A més a més, també s’actuarà en aspectes de mobilitat per dotar de més seguretat al vianant i s’incorporarà nova vegetació. El projecte té un cost de 463.418,55 €, IVA inclòs, i es finança mitjançant els fons europeus Next Generation. L’empresa adjudicatària és Izer Ingeniería y Economía, SL i el termini d’execució de les obres és de sis mesos.  

Fins ara, la funció principal dels carrers López Peláez i Josepa Massanés era la de vial d’accés a l’aparcament Saavedra. Un cop finalitzades les obres, les entrades i sortides tant del pàrquing municipal com dels aparcaments privats seguiran operatives, però la configuració dels carrers farà que la circulació no alteri l’ús del nou espai de convivència. Gràcies al nou mobiliari urbà, les noves zones enjardinades, la renovada il·luminació amb tecnologia led i el nou paviment, la ciutat guanyarà un nou espai amb aspecte de passeig.  

Una altra de les actuacions més destacades d’aquests treballs és l’ampliació de la vorera en el xamfrà del carrer López Peláez amb l’avinguda Maria Cristina amb l’objectiu de crear un nou pas de vianants a la mateixa avinguda Maria Cristina. “L’actuació respon a la mateixa voluntat: fer d’aquests carrers un espai més amable i segur pels vianants”, ha destacat García.  

Segells de reconeixement d'administració oberta