Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2023 El president Pere Aragonès presenta el traçat del tramvia del Camp de Tarragona, que entrarà en funcionament el 2028

El president Pere Aragonès presenta el traçat del tramvia del Camp de Tarragona, que entrarà en funcionament el 2028

El president Pere Aragonès presenta el traçat del tramvia del Camp de Tarragona, que entrarà en funcionament el 2028

Alcalde Pau Ricomà: "Per fi ha arribat l'hora del Camp de Tarragona"
El president Pere Aragonès presenta el traçat del tramvia del Camp de Tarragona, que entrarà en funcionament el 2028 Foto: Tjerk van der Meulen.
29/03/2023

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha expressat la seva “satisfacció total i absoluta” durant la presentació del Govern de la Generalitat de la definició del traçat del tramvia del Camp de Tarragona. Una xarxa que compta amb 46 kilòmetres de recorregut, 47 estacions, 10 de les quals intercanviadors, concebuda per a transformar la mobilitat de la segona àrea metropolitana de Catalunya. “És un acte plenament positiu perquè és un traçat treballat amb els ajuntaments del territori per donar solució a un dels temes més importants del nostre àmbit, com és la mobilitat”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, ha anunciat avui al Palau de Congressos que ha tret a concurs el contracte per adquirir els set primers combois del tramvia del Camp de Tarragona. Uns tramvies que començaran a operar el 2026 i que uniran Cambrils i Vila-seca, que correspon al primer tram. El servei de transport el prestarà Ferrocarrils de la Generalitat. El president també ha anunciat l’aprovació de l’estudi informatiu de la segona fase del desplegament del tramvia, que correspon al traçat entre Tarragona i Reus, previst el seu funcionament per al 2028. Ara, aquest document se sotmetrà a informació pública i és el pas previ per redactar el projecte constructiu.

“L’arribada del tramvia de Tarragona —ha continuat l’alcalde— significa dues coses molt rellevants: la millora de la cohesió i la lluita per la sostenibilitat”. Ricomà ha emfatitzat que “el tramvia del Camp de Tarragona servirà d’eix central del territori. Serà un element de cohesió d’un territori amb ciutats líders totes elles”.

Un dels aspectes clau del tramvia com a nou mitjà de transport al Camp de Tarragona és “que permetrà rebaixar la petjada de carboni perquè utilitzarem un transport públic no carbonitzat”, ja que el percentatge actual de persones que utilitzen el vehicle privat és exageradament alt”. I ha conclòs: “El tramvia ofereix l’oportunitat de cohesionar el territori i permetrà, també, el desenvolupament econòmic i laboral del Camp de Tarragona”.

Tram Tarragona-Reus, en marxa el 2028

El traçat entre Tarragona i Reus té 32 quilòmetres i contempla 33 estacions, de les quals 7 són intercanviadors. Correspon a la xarxa que uneix Tarragona i Reus, incloent-hi les penetracions urbanes, passant per Vila-seca, i que també dona accés a l’aeroport de Reus i completa el tram sud de Cambrils.

L’Ajuntament de Tarragona valora molt positivament la transformació de la N340 amb l’arribada del tramvia del Camp de Tarragona perquè significarà connectar els barris de Ponent amb la resta de la ciutat i l’àrea metropolitana. “Hi haurà un ramal per la carretera i un ramal interior per Bonavista, Campclar i Torreforta. Més concretament serà per al vial Tarradellas i, en un futur el Complex Educatiu quan s’implanti en aquesta zona”.

Per altra banda, hi haurà un segon ramal a la Part Baixa: Vidal i Barraquer, carrer del Mar i Estació de Trens. Tota la Part Baixa quedarà connectada (Port, Pere Martell, Torres Jordi, Serrallo, Eixample sud...) amb la resta ciutat i de l'àrea metropolitana, generant una immensa intermodalitat.

El tercer ramal anirà de la Part Alta a la Plaça Imperial, Lluís Companys, avinguda Catalunya, Camp de Mart. “És a dir, serà una connexió de l’estació de bus i el Campus Catalunya amb ciutat i l’àrea metropolitana”. Finalment, hi haurà un quart ramal de l’Hospital Joan XXIII fins al Campus Sescelades i Països Catalans. 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta