Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2023 Entren en vigor les noves tarifes dels aparcaments municipals de Tarragona

Entren en vigor les noves tarifes dels aparcaments municipals de Tarragona

Entren en vigor les noves tarifes dels aparcaments municipals de Tarragona

Els preus, que es mantenen per sota les tarifes de l'any 2020, tenen en compte el fort augment de la despesa en energia elèctrica
16/01/2023

Aquest dilluns, 16 de gener, entren en vigor les noves tarifes dels pàrquings municipals tancats de Tarragona. D'aquesta manera, tant els abonaments com el preu de rotació s’incrementen un 10 % i el màxim diari passa dels 4,50 € a 4,95 €.

Cal destacar que, amb tot, els preus de l’abonament i del màxim diari segueixen per sota de les tarifes de l’any 2020, quan el màxim diari era de 5,50 €.

L’Empresa del Transport Municipals de Tarragona (EMT) pren aquesta mesura després de fer una revisió de les tarifes de rotació, que no havien patit cap increment des de setembre del 2016 i d’un estudi de racionalització de la despesa i del servei, que han tingut en compte el context econòmic actual i els increments de costos derivats d’aquest.

Cal remarcar que les despeses en energia elèctrica, vinculada als pàrquings municipals, principalment pel seu enllumenat, han patit un increment del 100 % en els últims 6 mesos. Tot i això, s'ha valorat que aquest increment únicament es repercuteixi en els usuaris en un 10 % de la pujada de les tarifes, per continuar potenciant un model de mobilitat sostenible que impulsi els aparcaments tancats de rotació com a complement a l’estacionament de zones regulades a la via pública i a les zones d’aparcament de llarga estada identificades com aparcaments dissuasius de la ciutat.

Els aparcaments municipals tancats, gestionats per l’EMT són:

  • Aparcament avinguda Catalunya.
  • Aparcament President Lluís Companys.
  • Aparcament Tàrraco.;
  • Aparcament Joan XXIII.;
  • Aparcament Saavedra.
  • Aparcament Francesc Bastos.
  • Aparcament Torroja.
Segells de reconeixement d'administració oberta