Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2023 iryo inaugura la connexió comercial ferroviària entre Tarragona i Madrid

iryo inaugura la connexió comercial ferroviària entre Tarragona i Madrid

iryo inaugura la connexió comercial ferroviària entre Tarragona i Madrid

L'operador privat d'alta velocitat inicia el servei amb dues freqüències diàries entre les dues ciutats
iryo inaugura la connexió comercial ferroviària entre Tarragona i Madrid Foto: Tjerk van der Meulen.
15/06/2023
iryo, primer operador privat espanyol d'alta velocitat, ha realitzat aquest dijous el seu primer viatge comercial entre les estacions de Madrid Atocha i Camp de Tarragona, amb parada a l'estació de Saragossa - Delicias.
 
A l'arribada a l'estació del Camp de Tarragona, el primer tren comercial d'iryo ha estat rebut per l'alcalde en funcions de Tarragona, Pau Ricomà. En el tren hi viatjaven Xavier Flores, secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, conjuntament amb Simone Gorini, conseller delegat i general manager d'iryo.
 
Després de la recepció a l'estació, s'ha celebrat un esdeveniment inaugural a l'amfiteatre romà de la ciutat, en què s'ha explicat que iryo inicia les operacions comercials amb dues freqüències diàries amb Tarragona, una per sentit, amb les quals ja suma 34 freqüències diàries que l'operador té a Catalunya, sumant les de les ciutats de Tarragona i Barcelona.
 
"Amb l'establiment d'aquesta nova ruta obrim les portes a un flux constant de visitants que podran explorar i conèxier les meravelles que Tarragona pot oferir. El nostre patrimoni històric, les nostres platges de sorra daurada, l'exquisita gastronomia o les nostres festes tradicionals són només algunes de les atraccions que volem sguir compartint durant tot l'any", ha destacat l'alcalde de Tarragona i president del Patronat Municipal de Turisme en funcions, Pau Ricomà.
Segells de reconeixement d'administració oberta