Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona aconsegueix el compromís de l'Estat per fer realitat la Rambla del Mar

L'Ajuntament de Tarragona aconsegueix el compromís de l'Estat per fer realitat la Rambla del Mar

L'Ajuntament de Tarragona aconsegueix el compromís de l'Estat per fer realitat la Rambla del Mar

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, també es compromet a executar millores als trams de les carreteres N-340 i T-11 perquè esdevinguin vies urbanes
L'Ajuntament de Tarragona aconsegueix el compromís de l'Estat per fer realitat la Rambla del Mar Foto: Tjerk van der Meulen.
22/06/2023

L’Ajuntament de Tarragona ha aconseguit el compromís de l’Estat per a la construcció de la Rambla del Mar, el projecte estrella del nou Govern Municipal i que significarà guanyar espai de l’estació de ferrocarrils per a ús dels vianants. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ho ha anunciat aquest migdia de visita oficial a l’Ajuntament de Tarragona.

La ministra ha remarcat que ADIF ja ha donat llum verda a aquesta actuació. “S’ha trobat una solució tècnica, retirant el mur 4,7 metres. Per tant, el compromís del ministeri per tancar l’acord per impulsar aquest projecte és total”. L’objectiu de la creació d’aquesta Rambla a la Part Baixa és que el carrer del Mar esdevingui el futur centre neuràlgic del barri del Port. La reforma consistirà a alliberar els 20.000 m2 d’espai ferroviari, que actualment estan en desús.

La solució definitiva per al polígon Entrevies

Un altre dels projectes clau per al Govern Municipal és la construcció del nou pont que ha de millorar l’accés al polígon Entrevies. En paraules de l’alcalde Rubén Viñuales, “és la solució definitiva per al polígon”. I ha remarcat: “Aquesta infraestructura permetrà salvar molts llocs de feina”. El ministeri destinarà 2 milions d’euros per la construcció d’aquest nou pont.

Detall de la cessió de carreteres

La ministra Raquel Sánchez també ha remarcat la importància de l’acord de cessió de les carreteres N-340, N-340a i T-11. L’Estat executarà actuacions de millora d’aquestes tres vies de llarg recorregut i que han de permetre una mobilitat més urbana. L’acord implica que —un cop s’hagin fet les actuacions de millora a aquests 15 quilòmetres de carreteres— passaran de titularitat estatal a municipal, que n’assumirà el manteniment. 

  • A la T11 s’humanitzarà la via, impulsant la mobilitat a peu i en bicicleta dels barris de l'Albada, la Floresta i Parc Riu Clar. També s'incorporaran semàfors en l'enllaç de la Rambla de l'Albada fins a l'Institut Torreforta.
  • A la Nacional 340a: Es rehabilitarà el tram de carretera davant el Tanatori Municipal, es millorarà la il·luminació i es construirà la vorera per a vianants. També es renovarà l'asfaltat de la N340 fins a Bonavista.
  • A la Nacional 340: S’habilitarà un carril bici cap a Llevant. També s'ampliarà el pont sobre el Francolí per facilitar la circulació de bicicletes i el pas de vianants. S’instal·laran pantalles per reduir la contaminació acústica al veïnat de la zona de Parc Francolí, Joan XXIII, Tarragona 2 i Aqüeducte per reduir l’impacte sonor del pas de vehicles i millorar la qualitat de vida dels veïns.

“Es tracta d’unes millores que transformaran la ciutat”, han coincidit la ministra Raquel Sánchez i l’alcalde Rubén Viñuales.

Mercaderies per l’interior

Finalment, la ministra Sánchez també ha ratificat altres millores a les infraestructures prioritàries per Tarragona com és trobar la solució definitiva a les mercaderies per l’interior. Raquel Sánchez ha explicat que s’han organitzat taules de seguiment del projecte per buscar la solució òptima. “Volem treure les mercaderies de la costa, però hem de veure quina és la millor solució i que sigui de consens del territori, dels agents socials i econòmics. Mentrestant, i de manera preliminar, es podria recuperar l’antiga línia Reus-Roda”. 

Segells de reconeixement d'administració oberta