Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2023 L'EMT activa les mesures per onada de calor per als seus treballadors i treballadores

L'EMT activa les mesures per onada de calor per als seus treballadors i treballadores

L'EMT activa les mesures per onada de calor per als seus treballadors i treballadores

La presidència i la direcció de l’EMT ha decidit activar, des d'aquest dilluns i fins dimecres, la fase d’Alerta del seu protocol intern d’actuació en cas d’onada de calor
22/08/2023

Tot i no estar activada la Fase d'alerta per onades de calor que Protecció Civil defineix al Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM); en aquesta ocasió, la presidència i la direcció de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) han decidit activar les mesures del seu protocol intern de fase d'alerta per onada de calor com i d'acompanyament i conscienciació davant l'increment de la temperatura i l'elevat risc d'incendi forestal. 

La mesura, que s’ha posat en marxa aquest dilluns i estarà vigent fins al proper dimecres, afecta directament al personal de l’EMT que, per la tipologia del seu treball, està exposat a les altes temperatures: personal de la secció d’aparcaments (zones regulades i manteniment) i personal de la secció de transports (vigilants de cotxera i manteniment). 

Sonia Orts, presidenta de l’Empresa Municipal de Transports, destaca que “aquestes mesures es duen a terme de forma preventiva per tenir cura de la salut i el benestar dels treballadors i treballadores de l’empresa en la realització les seves funcions”.  

El protocol d’actuació en fase d’alerta té cura preventiva de la salut dels treballadors i treballadores exposats/des a les altes temperatures amb les següents mesures disposaran d’un temps de descans addicional i intermitent de 15 minuts cada hora i mitja, a comptar a partir de les 10 h del matí i fins a la finalització de la seva jornada. 

La regulació del gaudi d’aquest temps de descans serà gestionat pel mateix personal afectat. La finalitat d’aquest descans addicional intermitent és poder-se permetre rehidratar-se i resguardar-se de l’exposició continuada al sol i a les altes temperatures. 

Altres mesures preventives que l’empresa contempla per als seus treballadors i treballadores són: portar gorra, procurar caminar per l’ombra, portar aigua i veure sovint i refrescar-se el cap i el rostre.   

 

Segells de reconeixement d'administració oberta