Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2023 L'EMT manté la reducció del 50 % del preu dels abonaments de transport públic per a l'any 2024

L'EMT manté la reducció del 50 % del preu dels abonaments de transport públic per a l'any 2024

L'EMT manté la reducció del 50 % del preu dels abonaments de transport públic per a l'any 2024

L’Ajuntament de Tarragona es compromet a assumir el 20 % de la rebaixa, que se suma al 30 % de subvenció del govern de l’Estat
L'EMT manté la reducció del 50 % del preu dels abonaments de transport públic per a l'any 2024 Foto: Isaias Mena.
29/12/2023

L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) manté la bonificació del 50 % dels abonaments multiviatge en el transport públic municipal, i serà vigent durant tot el 2024. L’organisme públic municipal ha decidit congelar els preus i també assumir un 20 % de descompte sobre les tarifes dels abonaments. Aquesta xifra se suma a la subvenció del 30 % que aportarà el govern de l’Estat. D’aquesta manera, es prorroga la reducció del 50 % del preu dels abonaments dels autobusos municipals de Tarragona.

La presidenta de l’EMT, Sonia Orts, destaca que “per al 2024 congelem els preus del bitllet senzill i dels abonaments, i també assumim el cost del 20 % de bonificació perquè la ciutadania es beneficiï del 50 % de descompte en tots els abonaments del transport públic municipal”.

Aquesta mesura afavoreix els usuaris i usuàries que utilitzen l’autobús com a mitjà de mobilitat recurrent i continua fomentant la mobilitat sostenible a la ciutat.

Pel que fa als avantatges socials, aquests es mantenen en la seva totalitat destacant-ne que:

  • Es manté la gratuïtat per als nens i nenes d’entre 0 i 3 anys.
  • L’EMT manté el preu de renovació per a jubilats i pensionistes.
  • L’EMT manté els abonaments T-50/45 i T-Tarraco i T-Jove destinats als usuaris intensius i recurrents del servei de bus urbà.
  • L’EMT manté la bonificació del 25 % als títols T-20/90E, T-50/45E, T-TarracoE i T-JoveE orientada a persones empadronades a Tarragona.
  • Es manté la utilització dels títols ATM bonificats T-16 adreçats a nens i nenes d’entre 4 i 16 anys.
  • Es manté la utilització dels títols ATM bonificats T-MES i la targeta Condició Social EMT adreçats a persones en situació d’atur.
  • Es manté la utilització dels títols ATM T-MES FM/FN i T-FM/FN 70/90 adreçats a les persones membres de Famílies Monoparentals i Famílies Nombroses.

Evolució del transport públic durant el 2023

Aquest 2023 l’EMT preveu assolir un rècord històric de viatgers anuals en els autobusos municipals, amb 10.910.000 passatgers. Aquesta xifra representa un increment del 17,2 % respecte els usuaris de l’any 2022, i un augment del 4,9 % respecte l’any 2019 que, fins al moment, se situava com l’any rècord de l’EMT pel que fa al número de viatgers anuals.

Durant el 2023 han incrementat les persones usuàries amb abonaments al transport públic municipal en un 26,8 % respecte l’any anterior. Per tipus d’abonament al transport públic municipal durant el 2023 destaca l’increment de viatgers de T20/90 amb un 14,1% respecte el 2022, T50/45 ha crescut un 35,5%, la TJove un 9,4% i la TTarraco un 45,5%. Respecte l’any anterior, també han augmentat els viatges d’infants amb abonaments fins a 16 anys en un 51%.

Revisió de preus dels aparcaments per 2024

Pel que fa als aparcaments municipals tancats, i com a conseqüència de l’increment de la despesa d’energia elèctrica vinculada als pàrquings municipals que en els últims mesos ha superat l’increment del 100 %, l’EMT ha aprovat la tarifa d’aparcaments municipals per al 2024 amb un preu màxim diari de 5,95 €. Es preveu que la nova tarifa sigui efectiva a partir dels primers dies de gener.

Sonia Orts, presidenta de l’EMT, afirma que “tot i que la despesa d’energia elèctrica ha augmentat en més d’un 100 % en els últims mesos, no volem que aquest increment repercuteixi directament en els usuaris”, i afegeix “treballem per avançar cap a un model de mobilitat sostenible, que impulsi els aparcaments municipals de rotació com a complement a l’estacionament de zones regulades i als aparcaments dissuasius de la ciutat”.

I pel que fa a la càrrega elèctrica de vehicles als carregadors de l’EMT, ubicats als aparcaments i a la via pública, s’ha decidit ajustar-los a les despeses del sistema i del propi consum real d’energia. D’aquesta manera, els punts de càrrega tindran una tarifa de 0,35 € / KWh.

Consulteu les tarifes dels bitllets i abonaments de l'Empresa Municipal de Transports per al 2024.

Segells de reconeixement d'administració oberta