Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2023 Nova reunió per tancar l'ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions

Nova reunió per tancar l'ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions

Nova reunió per tancar l'ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions

Es preveu l'aprovació del projecte en el Consell Plenari d'aquest febrer
Nova reunió per tancar l'ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions Foto: Tjerk van der Meulen.
18/01/2024

Aquest matí s’ha reunit la comissió d’estudi per a la redacció de l’ordenança que ha de regular la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Tarragona. En aquesta darrera reunió, abans de portar-ho a la Comissió de Territori i finalment tramitar l’aprovació en el Consell Plenari el proper mes de febrer; s’han debatut i votat les gairebé 50 esmenes presentades pels grups polítics del consistori, amb presència també de tècnics municipals jurídics, de seguretat i de mobilitat.  

Amb l’aprovació de l’ordenança el febrer d’enguany, es posarà en marxa una campanya de comunicació i implantació de la senyalística, així com el treball de sensibilització i donar a conèixer als veïns i veïnes de Tarragona, cadascun dels detalls. Paral·lelament també s’ha de tancar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que serveix de marc a aquesta regulació, la redacció del qual es va adjudicar el novembre passat. L’entrada en funcionament de la ZBE ha de ser el gener del 2025. 

La consellera de Mobilitat i responsable de la ZBE, Sonia Orts, ha volgut agrair “el bon funcionament i resultats de la reunió d’aquest matí, on s’han consensuat aquestes gairebé 50 esmenes a l’ordenança” i ha posat exemples del que s’ha debatut com “els horaris diaris de vigència; la delimitació de la fase 1 o la implementació gradual de les sancions”, segons ha apuntat Orts. Tot això, però, no serà definitiu fins l’aprovació final de l’ordenança.  

Segells de reconeixement d'administració oberta