Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2024 Tarragona amplia l’aparcament municipal Torroja, fonamental en la futura ordenació viària de la Part Alta

Tarragona amplia l’aparcament municipal Torroja, fonamental en la futura ordenació viària de la Part Alta

Tarragona amplia l’aparcament municipal Torroja, fonamental en la futura ordenació viària de la Part Alta

L'alcalde Rubén Viñuales: “L'ampliació de Torroja és un projecte de ciutat amb una filosofia que ens ha de portar a l'objectiu final de la mobilitat sostenible, que recollirà el nou Pla de mobilitat urbana dostenible, que estem ultimant”
06/03/2024

L’alcalde de Tarragona Rubén Viñuales ha inaugurat aquest matí l’ampliació de l’aparcament municipal Torroja, que compta amb un segon accés des del costat sud pel carrer Sebastian Bach, acompanyat per la consellera de Mobilitat i presidenta de l’EMT, Sonia Orts, i el conseller d’Urbanisme, Ignacio García. També l’ha acompanyat el conseller de Mobilitat de l’anterior govern, Xavi Puig.

L’ampliació de l’aparcament Torroja ha permès doblar la capacitat que tenia anteriorment, amb un total de 325 places d’aparcament públic a la ciutat, 10 de les quals per a vehicles elèctrics i 7 destinades a persones amb mobilitat reduïda. Amb la seva posada en marxa l’aparcament municipal té un paper fonamental en la futura ordenació viària de la Part Alta, afegint més places d’aparcament i una opció per a la rotació de vehicles.

En la seva intervenció, l’alcalde de Tarragona ha destacat que “l’ampliació de Torroja és molt més que aparcament. És una peça important d’un engranatge que ens ha de portar a una ciutat més amable, més còmoda i més sostenible i que, en el camí, garanteixi la mobilitat i el desenvolupament econòmic que els tarragonins i tarragonines necessitem”. 

L’aparcament Torroja, que entra en funcionament des d’avui mateix, amb una tarifa màxima diària de 5,95 €/ dia, és el primer dels set aparcaments municipals que compta amb la nova tecnologia en la maquinària de control d’accessos. 

L’empresa Roma Infraestructures i Serveis SAU ha resultat adjudicatària de l’execució de les obres per un import de 1.794.452,35 euros (IVA inclòs); 1,2 milions d’euros han estat finançats amb Fons NextGeneration.

Segells de reconeixement d'administració oberta