Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Espais verds i camins Jardins poètics Parc de la ciutat: un recorregut poètic per a infants

El Parc de la Ciutat

“L’arbre és la bellesa dels paisatges, la defensa
de les conques i la providència de les muntanyes”.

Rafael Puig i Valls

La Quinta de Sant Rafael (també anomenada Quintà de Sant Rafael), situada al Parc de la Ciutat, va ser un encàrrec dels germans Puig i Valls, en Rafael (Tarragona, 1845-1920) i en Marià (Tarragona, 1843-Barcelona, 1928), a l’arquitecte modernista Juli M. Fossas i Martínez l’any 1912. Els terrenys de la finca original acollien un parc d’estil anglès. Hi havia un gran nombre d’espècies vegetals, d’arbres i arbusts identificats amb una placa i escultures procedents de l’Exposició Universal de Barcelona del 1888, ja que en Rafael hi havia participat com a conseller.

Els germans Puig i Valls eren uns enamorats de la natura. En Rafael va ser enginyer forestal i un gran divulgador de la preservació dels espais naturals entre els infants, impulsor de l’ensenyament de la silvicultura a les escoles i el creador de la Festa de l’Arbre a Europa l’any 1898. A Tarragona la primera festa de l’arbre es va fer el 22 de gener de 1906 i es van plantar a l’Oliva 189 pins i 23 robínies.

Joc enigma

En aquest Parc de la Ciutat trobareu un recorregut poètic amb enigma. Els poemes que ens inviten al joc, a endevinar arbres, a la poesia… us faran descobrir l’encant d’un passeig singular amb el lema final de Rafael Puig i Valls. Aneu al lledoner i seguiu les endevinalles per completar el recorregut.

Segells de reconeixement d'administració oberta