Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Espais verds i camins Espais i parcs naturals

Espais i parcs naturals

EIN Desembocadura del Gaià

Tarragona té un terme municipal molt extens amb una gran quantitat d'espais naturals, tres dels quals estan protegits pel Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN):

  • A l'EIN de Tamarit-Punta de la Móra hi ha diferents comunitats vegetals. A l’interior, una màquia de coscoll amb margalló, després un bosc de sabines i pins blancs i pinyoners, sovint inclinats per la brisa marina. Ja al mar, hi ha algues i una praderia de posidònia, planta que és la base d’una multitud de peixos. En aquest espai hi ha protegida una superfície de 302,54 hectàrees de zona marítima i 120,39 hectàrees de superficie terrestre. El Bosc de la Marquesa, que forma part de l’EIN com a zona forestal contigua a la Punta de la Móra, és una finca privada que col·labora en la seva conservació i millora amb un acord de custodia del territori amb l’Associació Aurora. Aquesta associació també manté un acord amb l’Ajuntament a l’escènica i extensa Platja Llarga, just al sud d’aquest EIN, que conté mostres d’hàbitats de duna i reraduna amb sabines on cal un treball de preservació i sobretot de restauració.
  • A l'EIN de la Desembocadura del riu Gaià i platja de Tamarit s’hi han identificat més de 80 espècies d’ocells. A l’interior, el bosc de ribera està dominat pels àlbers i més cap a la costa per canyes i canyissos, que s’estan substituint per replantacions d’arbres autòctons, com xops i salzes. L’Associació mediambiental La Sinia ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l’entorn amb visistes i activitats.
  • A l''EIN Riu Gaià-Albereda de Santes Creus hi ha bosc de ribera format per salzes, àlbers, sarga, oms, freixes i altres espècies vegetals. Només 3,83 hectàrres estan situades al terme de Tarragona, la resta d'espai pertany a altres municipis.

 

A més d'aquests tres espais protegits, també hi ha l'espai natural dels Morrots, amb fantàstiques vistes de la costa, els parcs del Pont del Diable , uns jardins romàntics molt especials al voltant de l'imponent aqüeducte romà Patrimoni de la Humanitat, i del Llorito, aquest últim, amb una àrea lúdico-esportiva què ofereix un ampli ventall de serveis per gaudir en família.

Els amants dels espais verds també poden gaudir d'itineraris senyalitzats i excursions a peu com el Tomb de l'Anella Verda i altres rutes més curtes recollides a l'apartat d'itineraris.

Segells de reconeixement d’administració oberta