Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Espais verds i camins Camins de Tarragona

El projecte Camins de Tarragona

Senyalització de camins
Senyalització dels camins © Rafael López-Monné

El projecte Camins de Tarragona ha estat impulsat per l’Ajuntament dins el marc de treballs relacionats amb l’Anella Verda, és a dir, dels espais del terme municipal considerats com a espais rústics, terrenys no urbanitzables. Aquest projecte està cofinançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional.

La primera actuació impulsada ha estat la realització d’un inventari municipal de camins, el qual ha permès identificar 90 vials o camins diferenciats que sumen 142 km. A partir de l'inventari s'han seleccionat aquells que han semblat més adequats per passejar, caminar, anar en bicicleta, a cavall i relacionar-se amb els paisatges, els horitzons i el patrimoni dels voltants d’aquesta ciutat.

S'han senyalitzat 75 km de camins i s’ha posat molt d’èmfasi en recuperar en la mesura del possible els seus noms tradicionals. Alguns són vells camins rals que connectaven pobles, altres portaven a masos i partides i altres —com el camí de la costa o camí de ronda— servien per vigilar els perills que arribaven del mar i el contraband.

Descarrega’t el fulletó de presentació del projecte.
Consulta el recorregut al Mapa d'Espais Verds de Tarragona

 

Logo Fons Europeus

 

Segells de reconeixement d'administració oberta