Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Residus i deixalleries Contenidors tancats

Contenidors tancats

Reciclem residus, reconstruïm futur

L’Ajuntament de Tarragona inicia un nou sistema de recollida de residus amb identificació personal als barris de Cala Romana, el Serrallo i Bonavista. Aquest sistema afectarà els contenidors de resta (gris) i els d'orgànica (marró), de manera que per poder llençar les escombraries es necessitarà una targeta electrònica o una aplicació per a mòbil. Els contenidors d'envasos, paper i cartó, i vidre funcionaran amb normalitat (no estaran tancats).

L’objectiu del sistema és que totes les fraccions valoritzables que arriben al contenidor gris hi deixin d’arribar i les puguem recollir a través dels contenidors corresponents per ser aprofitades i transformades com a recurs, en comptes de ser incinerades.

Els ciutadans i les ciutadanes només podran obrir els contenidors de resta i orgànica identificant-se prèviament mitjançant una targeta (per habitatge) o amb el telèfon mòbil.

El nou sistema es planteja com una prova estratègica, però, si tot funciona, es quedarà en el temps per encaminar-nos cap a una taxa d'escombraries justa (paga més qui menys recicla).

En aquest web, t'expliquem com funciona!

Segells de reconeixement d'administració oberta