Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Informació ambiental Qualitat ambiental

Aire

Analisi de la qualitat de l'aire

L'anàlisi de la qualitat de l'aire és necessària per a la qualitat de vida, la salut de les persones i el medi ambient. És de gran importància conèixer quins contaminants afecten i d'on provenen, per tal de poder avisar a la població i aplicar mesures preventives i correctores.

A través de la pàgina web del Departament de Territori i Sostenibilitat, podeu consultar les dades de contaminació atmosfèrica de les 76 estacions automàtiques de Catalunya, entre elles, les quatre estacions de la ciutat de Tarragona: BonavistaEstació de Mesura, Parc de la Ciutat, Sant Salvador i Universitat Laboral.

A part de la informació de les 4 estacions que hi ha a la ciutat de Tarragona, el departament de Territori i Sostenibilitat també publica diariament el pronòstic de qualitat de l'aire dels propers dies. 

A nivell internacional s'ha elaborat el mapa europeu de contaminació atmosfèrica provocada per diferents fonts difuses.Les fonts que s'han utilitzat per el·laborar aquest mapa són dades notificades oficialment a la Comisió Econòmica de les Nacions Unides per Europa (UNECE) dins del Conveni sobre la contaminació atmosfèrica transfronterera a llarga distància (CLRTAP) i de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (UNFCCC).

Qualitat de l'aigua

 

Pol·len

La Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC) es va constituir l'any 1983 a partir de la col·laboració de diferents entitats. Actualment fa el control diari de pol·len i espores de fongs en diverses localitats de la geografia catalana. En aquest enllaç hi trobareu la predicció setmanal.

 

 

Olors

La Universitat Rovira i Virgili, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i del teixit empresarial de la ciutat, està duent a terme un estudi per determinar els tipus, la freqüència i l’origen dels episodis d’olors que es produeixen al municipi, per tal de poder en una segona fase establir mesures correctores en els focus d’emissió de les olors. En l’àmbit de les olors, la tecnologia més desenvolupada fins el moment, és el nas humà. És per això, que un element fonamental d’aquest estudi és la participació ciutadana.Si voleu participar com a voluntàri/a o voleu rebre més informació, podeu enviar un correu electrònic a: pablo.ramos@ctqc.org, o podeu adreçar-vos al telèfon verd de l'Ajuntament de Tarragona, 977 296 222.

Mapa estratègic de soroll

Vegeu el mapa al visor enllaçat.

Segells de reconeixement d'administració oberta