Esteu aquí: Inici Espai públic i neteja Notícies Notícies 2016 Les festes de Sant Magí aposten pel reciclatge i la sostenibilitat

Les festes de Sant Magí aposten pel reciclatge i la sostenibilitat

Les festes de Sant Magí aposten pel reciclatge i la sostenibilitat

S'instal·laran 100 nous contenidors en els principals punts de la festa
10/08/2016


Les festes de Sant Magí comptaran amb un nou servei de recollida selectiva en els principals punts de la festa. Amb l'objectiu de facilitar la neteja i el reciclatge s'instal·laran 100 nous contenidors de les 5 fraccions de selectiva (rebuig, paper, cartró, envasos i orgànica) als Jardins del Camp de Mart, plaça de la Font, plaça de Dames i Vells, plaça del Rei, plaça Sedassos, Passeig de les Palmeres, plaça Verdaguer, platja del Miracle i Cos del bou.

Les illes de contenidors seran de mida petita i s'instal·laran els dies que es preveu gran afluència de gent. Cada contenidor anirà amb una bossa del color de la fracció corresponent i es recolliran amb un únic camió diàriament i, un cop a la deixalleria, es distribuiran a la planta de la fracció corresponent. La consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez, ha explicat que, "en col·laboració amb la conselleria de Festes, s'han fixat les zones on es realitzen activitats com els vermuts, l'street food o el MagicPicaTapa i d'altres que són multitudinaris com la Sindriada i la revetlla de la plaça de la Font que és quan es generen gran quantitat de residus". I ha afegit: "Aquest any hem apostat per reforçar amb més contenidors i que siguin de reciclatge i així aconseguir unes festes més sostenibles, però per això faig una crida a fer-ne un bon ús. La recollida selectiva ja és un hàbit instal·lat al nostre dia a dia, portem-lo també a la festa". La consellera de Festes, Begoña Floria ha destacat que l'objectiu compartit per Festes i Neteja Pública és que "l'impacte dels grans esdeveniments sigui el mínim possible".

El reforç amb aquestes illes de contenidors, se suma al dispositiu de neteja habitual per Sant Magí que, a més del servei normal diari, cada dia de les festes, des de la 22 h fins a les 5 de la matinada, compta amb un dispositiu format per 11 operaris amb vehicles escombra, regadora, etc.

 

Comparteix

arxivat sota: , ,
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat